Polisten madde bağımlılığına "sahnede savaş" - - Son Dakika
Güncel

Polisten madde bağımlılığına "sahnede savaş" -

Polisten madde bağımlılığına "sahnede savaş" -

Sivas Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Polis Tiyatrosu, "Esrarengiz İlişkiler" adlı tiyatro oyunuyla gençlerin madde bağımlısı haline getiriliş sürecini ve uyuşturucu şebekesinin eleman kazanma yöntemlerini ortaya koymaya çalışıyor.

15.04.2014 01:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Polis Tiyatrosu, "Esrarengiz İlişkiler" adlı tiyatro oyunuyla gençlerin madde bağımlısı haline getiriliş sürecini ve uyuşturucu şebekesinin eleman kazanma yöntemlerini ortaya koymaya çalışıyor.

Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü'nce uyarlanıp sahneye konulan iki perdelik oyunun, senaryo düzenlemesini ve yönetmenliğini polis memuru Gökhan Özder yapıyor. Komedi ve dram türündeki oyunda, Sivas Emniyet Müdürlüğü'nün çeşitli birimlerinde görevli 14 polis rol alıyor.

Oyunda, madde bağımlısı haline getirilen gençler ve uyuşturucu şebekesinin eleman kazanma yöntemi mizahi bir dille anlatılıyor. Oyun sonunda ise polis, uyuşturucu şebekesini çökertiyor.

İlk olarak Zara ve Gürün ilçelerinde gösterime sunulan "Esrarengiz İlişkiler" Atatürk Kültür Merkezi'nde, il protokolü ile Sivas Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan personel ve aileleri için sahnelendi.

Gösterimin ardından oyuncuları kutlayan Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Polis Tiyatrosu tarafından sahnelenen "Palavra Kadavra", "Palavra Kadavra Gündem" adlı oyunların ardından üçüncü oyun olan "Esrarengiz İlişkiler"i izlediğini ifade etti. Ekibin profesyonelce oyunu sahnelediğini söyleyen Aydın, "Oyunda abartı yok ama her şey var, olması gereken mesajlar var. Ekibimize başarılar diliyorum ve bu tür oyunların devam etmesini arzuluyorum" dedi. Aydın, oyunun yönetmeni Özder'e plaket verdi.

Sivas Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ise meslektaşlarını kutlayarak, madde bağımlılığıyla ilgili çeşitli faktörler olduğunu vurguladı. Çalışkan, "Bu faktörlerin içinde en önemlisi ailedir ve arkadaşlarımız profesyonel şekilde bunu anlattılar. Teşkilatım adına hepsini tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.

-"Arkadaşlarımızın üstün performanslarıyla güzel bir oyun sergiledik"-

Oyunla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan yönetmen Özder de Polis Tiyatrosu'nun tecrübeli ekibinin 3. oyunuyla Sivas halkının huzuruna çıktığını ifade etti. Amaçlarının madde bağımlılığının zararlarını anlatmak olduğunu ve bunu da en iyi şekilde yerine getirdiklerini aktaran Gökhan Özder, şunları kaydetti:

"Arkadaşlarımızın üstün performanslarıyla güzel bir oyun sergiledik. Madde bağımlılığının yanı sıra insanların bu tuzaklara nasıl düşürüldüğünü, kötü karakterdeki kişilerin gençleri ve çocuklarımızı nasıl kandırdığını, ailelere ve toplumun tüm kesimine düşen görevleri anlatmaya çalıştık. Sivas Polis Tiyatrosu üzerine düşen görev ile misyonunu devam ettiriyor."

Özder, "Esrarengiz İlişkiler" adlı oyunun merkez ve ilçelerde olmak üzere 26 defa sahneleneceğini söyledi.

Oyunu, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Belediye Başkan Yardımcısı Mahir Kuzucu, Sivas Emniyet Müdürlüğü personeli ve aileleri izledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Polisten madde bağımlılığına 'sahnede savaş' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement