Polisten Sürücülere Ceza Yerine Şeker - Son Dakika
Yerel

Polisten Sürücülere Ceza Yerine Şeker

Kars'ta trafik polisleri, Kurban Bayramı dolayısıyla sürücülere şeker ve kolonya ikram etti, kurallara uymaları yönünde uyardı Sarıkamış Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amiri Komiser Satan: "Bu tür uygulamalardaki amacımız ceza yazmak değil, sürücüleri bilinçlendirmektir"

05.10.2014 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ta, Kurban Bayramı dolayısıyla denetimlerini artıran trafik polisleri, yolda sürücüleri durdurdu, ceza kesmek yerine, şeker ve kolonya ikram ederek, kurallara uymalarını istedi.

Sarıkamış Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ekipleri, kentin giriş çıkış noktalarında araçları durdurarak, sürücülerin evraklarını kontrol etti.

Emniyet kemeri takmaları ve hız yapmamaları konusunda uyarılarda bulunan polis ekipleri, sürücü ve yolculara kolonya ve şeker ikram etti.

Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amiri Komiser Hüseyin Satan, yaptığı açıklamada, bayram boyunca trafik kontrollerine devam edeceklerini belirterek, "Bu tür uygulamalardaki amacımız ceza yazmak değil, sürücüleri bilinçlendirmektir. Ekiplerimiz, sürücülerin can, mal güvenliğini sağlamak maksadıyla sürekli uyarılarda bulunuyor" diye konuştu.

Özellikle emniyet kemeri ve aşırı hız konusunda, ellerinden geldiğince sık sık uyarılarda bulunduklarının altını çizen Satan, şunları kaydetti:

"Bayramın yoğun trafiğinde sürücülerimize ceza yazarak caydırmayı değil, onların daha bilinçli, daha duyarlı olmaları yönünde çaba sarf ediyoruz. Bu arada bayramlarını kutlayıp şeker, kolonya ikram ediyoruz. Vatandaşlarımız bu uygulamadan memnun. Genelde sürücülerimizi emniyet kemerlerini takmış olarak görmek bizleri de mutlu ediyor."

Kıbrıs'tan bayram için kente gelen sürücülerden Abdullah Orhan da uygulamanın sürücüler için çok faydalı olduğunu vurgulayarak, "Trafik ekiplerinin özellikle emniyet kemeri ve hız konusunda uyarmaları kazaları önleme açısından çok önemli. Ayrıca şeker ve kolonya ile bayramımızı kutlaması bizi çok mutlu etti" diye konuştu. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Polisten Sürücülere Ceza Yerine Şeker - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement