Polisten Vatandaşlara "Telefon Dolandırıcılığı" Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Polisten Vatandaşlara "Telefon Dolandırıcılığı" Uyarısı

Polisten Vatandaşlara "Telefon Dolandırıcılığı" Uyarısı

Antalya'nın Korkuteli İlçe Emniyet Müdürlüğü son zamanlarda tekrar artan telefonla dolandırıcılık yöntemine karşı vatandaşları uyardı.

26.06.2014 11:29  Güncelleme: 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Korkuteli İlçe Emniyet Müdürlüğü son zamanlarda tekrar artan telefonla dolandırıcılık yöntemine karşı vatandaşları uyardı.

İlçe Emniyet Müdürü İrfan Ağlamaz konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Belediye hoparlöründen anons yaptırmamıza rağmen bazen telefon dolandırıcılığı konusunda sıkıntıların yaşanıyor. Bu tür sıkıntılara mehil vermemek için dikkatli olmalıyız" dedi. Ağlamaz, kendilerini vali, kaymakam, hakim, savcı, komiser, asker olarak tanıtan kişilerin, eşlerinin cep taciz edildiğini, kendilerinin bu şahısları yakalamak için çalışma yaptıklarını, telefonunu sim kartının kopyalandığını, yüksek miktarda görüşmeler yapıldığını, bu kişilerin tespitinin yapılabilmesi için para, kontör gönderilmesi gerektiğinin söylendiğine dikkat çekerek, "Sizin ve başka vatandaşların cep telefonu numaralarıyla sizin adınıza teröristlerle görüşme yapılıyor biz bu şahısları tespit etmek için Türkiye genelinde operasyon yapacağız' diyerek para kontör talep eden, ayrıca cep telefonunuza 'ödül kazandınız' şeklinde mesaj gönderip, yüklü miktarda para ödülü kazandığını ancak ödülü alabilmek için para kontör alıp şifresini göndermesi gerektiği gibi söylemlerle arayan kişilere itibar edilmemeli" şeklinde konuştu.

Vatandaşların böyle durumlarla karşılaştığında Alo 155 Polis İmdat veya en yakın polis merkezine bilgi vermelerini isteyen Ağlamaz, "Adli teşkilat ya da emniyet teşkilatı hiç bir zaman vatandaşı telefonla arayıp, 'Para yatırın' ya da 'Kontör gönderin' demez. Bu şekilde arayan varsa kesinlikle yalan söylüyordur. Asla itibar edilmemesi gerekiyor. Bu gibi durumla karşılaşan vatandaşımız öncelikle telefonu kapatıp hemen bize şu numaradan şu taleple arandım diye başvursun" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Polisten Vatandaşlara 'Telefon Dolandırıcılığı' Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement