Polonya'da Anayasa Mahkemesi Tartışması - Son Dakika
Güncel

Polonya'da Anayasa Mahkemesi Tartışması

Polonya'da milletvekilleri Anayasa Mahkemesinin yapısında değişiklik öngören yasa tasarısının son aşamasını onayladı.

22.07.2016 22:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Polonya'da milletvekilleri Anayasa Mahkemesinin yapısında değişiklik öngören yasa tasarısının son aşamasını onayladı.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Andrzej Rzeplinski, iktidardaki Hukuk ve Adalet Partisi (PİS) kökenli Cumhurbaşkanı Andrzej Duda'ya son aşaması onaylanan yasa tasarısını veto etmesi veya detaylı incelenmesi için mahkemeye göndermesi çağrısında bulundu.

Ülkede muhalefetin ve Avrupa Birliği ülkelerinin tepkisini çeken tasarının yasalaşması için iktidardaki Hukuk ve Adalet Partisi (PİS) kökenli Cumhurbaşkanı Andrzej Duda'nın onayı gerekiyor.

Diğer yandan, Polonya hükümetince yapılan değişikliğin anayasaya aykırı olduğunu söyleyen muhalifler, tasarının yasalaşmasına engel olmak için aynı mahkemeye başvuracaklarını belirtti.

Polonya'da PiS, medya ve yargı üzerinde hükümetin etkisini artıran yasal düzenlemeler nedeniyle AB Komisyonu tarafından da eleştirilmişti.

Anayasa Mahkemesinin yargılama usullerinde ve üye yapısında değişikliklerin, PİS'in çıkarmak istediği yasalar ve izleyeceği politika için elini güçlendireceği değerlendirmesi yapılmıştı.

Yasa değişikliği muhalefetin de sert tepkisine yol açmış, düzenlemeye karşı muhalefet partileri tarafından kitlesel gösteriler düzenlenmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Polonya'da Anayasa Mahkemesi Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement