"Polonya'dan Caz ve Deneysel Müzik Festivali JEMP" İstanbul'da - Son Dakika
Güncel

"Polonya'dan Caz ve Deneysel Müzik Festivali JEMP" İstanbul'da

"Polonya\'dan Caz ve Deneysel Müzik Festivali JEMP" İstanbul\'da

"Polonya'dan Caz ve Deneysel Müzik Festivali JEMP", bu yıl Polonya ve Türkiye Diplomatik İlişkilerinin 600. Yılı kutlamaları kapsamında Ekim ayında ilk defa İstanbul'a geliyor.

22.10.2014 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arkaoda'da, Salon, Mixer ve İTÜ Müzik İleri Araştırmalar Merkezi'nde düzenlenen festival konserleri kapsamında eklektik mix of free jazz, elektroakustik doğaçlama, deconstructed klasik Osmanlı müziği ve deneysel müzik izleyenlerle buluşacak. Konserlerde Türk ve Polonyalı müzisyenler birlikte sahne alacaklar.

Festivalde bu konserlere ek olarak, iki ülke sanatçılarının birlikte residencies, enstalasyon ve sound art projeleri de sanatseverlerle buluşacak.

JEMP 2014 kapsamında, Türkiye'nin önde gelen doğaçlama müzik gruplarından KonstruKt'ın iki üyesi Umut Çağlar ve Korhan Futacı, Polonyalı akustik bas ve doğaçlama müzik sanatçısı Rafal Mazur ve Polonyalı besteci, doğaçlama müzik sanatçısı Dominik Strycharcski ile birlikte çalacak. Konser 23 Ekim Perşembe günü saat 21:30'da, Salon'da başlayacak.

24 Ekim saat 19:00'da ise Mixer'de ödüllü görsel sanatçı Zorka Wollny'nin JEMP 2014 için özel olarak sergilenecek olan mekana özgü performansı 'Songs of Resistance', dinleyicilerin, hırs ve öfke temalarını canlı performans ve görsel sanat ile keşfetmelerini sağlayacak. Zorka Wollny'nin canlı performansına Boğaziçi Üniversitesi Koroları bünyesindeki Caz Korosu ve Rock Korosu eşlik edecek.

Festival 25 Ekim'de, Hubert Zemler ile Krzysztof Topolski'nin araştırma, kayıt ve performans seansları içeren Drum Channels projesi ve bu kapsamda verecekleri yerel çimbalo çalma uygulamalı semineri ile kapanacak. Etkinlik, saat 20:00'de İTÜ Müzik İleri Araştırmalar Merkezi (MİAM)'da izlenebilecek.
Polonya'dan Caz ve Deneysel Müzik Festivali, Türkiye ve Polonya Diplomatik İlişkilerinin Tesisinin 600. Yıldönümü 2014 Kültür Programı kapsamında düzenleniyor ve Polonya Kültür ve Doğal Miras Bakanlığı tarafından destekleniyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Polonya'dan Caz ve Deneysel Müzik Festivali JEMP' İstanbul'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement