Polonya İçişleri Bakan Yardımcısı Kilis'te Suriyelilerle Görüştü - Son Dakika
Güncel

Polonya İçişleri Bakan Yardımcısı Kilis'te Suriyelilerle Görüştü

Polonya İçişleri Bakan Yardımcısı Kilis\'te Suriyelilerle Görüştü

Polonya İçişleri Bakan Yardımcısı Piotr Stachanczyk, 14 bin Suriyeli'nin barınığı Kilis'teki konteyner kentte incelemelerde bulundu.

22.10.2014 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Polonya İçişleri Bakan Yardımcısı Piotr Stachanczyk, 14 bin Suriyeli'nin barınığı Kilis'teki konteyner kentte incelemelerde bulundu.

Polonya İçişleri Bakan Yardımcısı Piotr Stachanczyk, beraberindeki heyet ile birlikte Kilis'e geldi. Heyet, kentteki ziyaretleri kapsamında ilk olarak Kilis Valisi Süleyman Tapsız'ı makamında ziyaret etti. Vali Süleyman Tapsız'in kentte barınan Suriyeliler'le ilgili bilgi verdiği heyet, daha sonra Suriyeli sığınmacıların barındığı konteyner kenti ziyaret etti. Polonyalı Bakan Yardımcısı Stachanczyk, konteyner kentteki kreşte anaokulu öğrencilerinin İngilizce, Türkçe ve Arapça seslendirdiği şarkıları dinledi. Bakan Stachanczyk ve beraberindekiler, daha sonra Suriyeli kadınların eğitim gördükleri el sanatları merkezini gezdi.

Polonya İçişleri Bakan Yardımcısı Stachanczyk, Türkiye'ye Suriyeli sığınmacıların durumlarını yerinde görmek için geldiklerini belirterek, "Şu anda Türkiye'de barınan Suriyeli mültecilerin durumunu görmek benim için çok büyük bir şans. Vali Tapsız'ın sunumu ve kampta gördüğümüz kadarıyla Türk makamlarının çok zor durumda kaldıkları zamanda çok güzel verimli bir iş yerine getirerek bu zor durumda kalan insanlara güzel bir şekilde yardım ettiklerini gördük. Bu duruma müdahale etmek için ne kadar özverili çalıştığınızı ve ne kadar maddi ve manevi katkıda bulunduğunuzu şu anda görme fırsatımız oldu. Daha önce bildiğimiz kadarıyla Türk hükümetinin büyük bir özveriyle bu şekilde destekler vermektedir. Kilis'e geldiğimizde buradaki valiliklerin rolü ne kadar büyük olduğunu görüyoruz. Umarım uluslararası kuruluşlar, Türkiye'ye hem maddi, hem manevi destekte bulunacaklar. Bu çok önemli bir konu. Suriye tarafındaki durumu yakın bir sürede iyileşeceğini göremiyorum. Buradaki gördüklerimden dolayı Vali Tapsız'ı çabalarından dolayı kutluyorum, taktirle karşılıyorum ve başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız ise heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek şunları söyledi:

"İçişleri bakanlığımızın misafiri olarak buradalar. Valilikte, hem şehir merkezinde, hem de kampta yaşayan Suriyeli misafirlerimizle ilgili bilgiler sunduk. Daha sonra da kampı yerinde görmek üzere Öncüpınar konteyner kentine geldik. Kampta her zaman bildiğiniz gibi özellikle okullarımız, sağlık merkezimiz sosyal tesislerimiz ve diğer sunulan hizmetleri yerinde görme şansını elde etmiş oldular. Ben kendilerine ziyaretinden dolayı teşekkür ederim."

Polonya İçişleri Bakan Yardımcısı Piotr Stachanczyk ve beraberindeki heyet, Vali Tapsız tarafından düzenlenen yemeğe katıldıktan sonra kentten ayrıldı. - Kilis

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Polonya İçişleri Bakan Yardımcısı Kilis'te Suriyelilerle Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement