Polonya'nın Ankara Büyükelçisi Cieniuch, Alanya'da - Son Dakika
Yerel

Polonya'nın Ankara Büyükelçisi Cieniuch, Alanya'da

Polonya\'nın Ankara Büyükelçisi Cieniuch, Alanya\'da

Polonya'nın Ankara Büyükelçisi Mieczyslaw Cieniuch, "Osmanlı ile başlayan 600 yıllık bir ilişkimiz var." dedi.

05.09.2014 21:24  Güncelleme: 22:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Polonya'nın Ankara Büyükelçisi Mieczyslaw Cieniuch,  "Osmanlı ile başlayan 600 yıllık bir ilişkimiz var. Bu 600 yıllık dönem hemen hemen sorunsuz bir poltikayla devam etti. Bunun önümüzdeki dönemde de devam edeceğini düşünüyorum" dedi.

Polonya'nın Ankara Büyükelçisi Mieczyslaw Cieniuch, beraberindeki Polonya'nın Ankara Büyükelçiliği Konsolosluk Bölümü Başkanı Stanislaw Kargul, Antalya Fahri Konsolosu Sururi Çorabatır ile Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi, Alanya Polonyalılar Kültür ve Dostluk Derneği ve Alanya Kaymakamlığını ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Erol Sayın'ı ziyaretinde konuşan Büyükelçi Cieniuch, Türklerle ilişkilerinin uzun bir geçmişe sahip olduğunu söyleyerek, "Osmanlı ile başlayan 600 yıllık bir ilişkimiz var. Bu 600 yıllık dönemde de hemen hemen sorunsuz bir politikayla devam etti. Bunun önümüzdeki dönemde de devam edeceğini düşünüyorum" dedi.

Alanya'daki yerleşik Polonyalıları, Antalya Fahri Konsolosluğu aracılığıyla izlediklerini kaydeden Cieniuch geleceğe dönük işbirliği açısından üniversitenin önemli bir potansiyel olduğunu kaydetti.

Sayın ise ilk kez yüksek düzeyle bir diplomatı üniversitede ağırladıklarını söyledi. Alanya'da yaşayan Polonyalılar ve üniversitelerinin uluslararası vizyonu ile Türkiye, Polonya arasındaki ilişkilerin bu ziyaretin önemini artırdığını dile getiren Sayın, "Gelecekteki akademik anlaşmalar, karşılıklı akademik işbirlikleri, öğrenci ve akademisyen değişimi açısından bir başlangıç olabilir. Bu ilişkiyi sürdüreceğiz. Kadromuzda da Polonyalı bir öğretim görevlimiz var. Müzik ve grafik bölümlerinde de iki Polonyalı profesör çalışmaya başlayacak" diye konuştu.

Alanya Polonyalılar Kültür ve Dostluk Derneği Başkan Yardımcısı Anna Bielecka Demirbaş ise Alanya'da Türk ve Polonya bayramlarını ailece kutladıklarını ifade etti. Alanya'da mutlu olduklarını kaydeden Demirbaş, Alanya'da güzel etkinlikler yapmak istediklerini vurguladı.

Antalya Fahri Konsolosu Sururi Çorabatır da iki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek istediğini ifade etti.

Büyükelçi Mieczyslaw Cieniuch, ziyarette Sayın'a Polonya'yı tanıtan bir kitap hediye etti.

Alanya Polonyalılar Kültür ve Dostluk Derneği'ne de giden Büyükelçi Cieniuch burada yerleşik Polonyalılarla sohbet etti. Cieniuch ardından Alanya Kaymakamlığını ziyaret etti. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Polonya'nın Ankara Büyükelçisi Cieniuch, Alanya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement