Türk Dizileri Hollywood Yolunda - Son Dakika
Magazin

Türk Dizileri Hollywood Yolunda

Türk Dizileri Hollywood Yolunda

Bugüne kadar Amerikan dizileri Türkiye'ye uyarlanıyordu, ama artık Türk dizileri Amerika'ya uyarlanmaya başladı.

23.07.2013 06:03  Güncelleme: 09:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ortadoğu ülkelerini fetheden Türk dizileri, Amerika'nın da ilgi alanına girdi. Amerikalı dizi yapımcıları; 'Son', 'Muhteşem Yüzyıl', '20 Dakika' ve 'Karagül' gibi yüksek bütçeli, popüler Türk dizilerini uyarlamak için harekete geçti.

The Hollywood Reporter dergisinin haberine göre; CBS'in 'Ghost Whisperer' dizisinin yapımcısı olan Sander/Moses Productions şirketi, iki sezon önce atv'de yayınlanan 'Son' dizisinin Amerikan versiyonunu yapmak için harekete geçti. Yapım şirketi; başrollerini Nehir Erdoğan ile Engin Altan Düzyatan'ın paylaştığı dizinin haklarını alabilmek için Ay Yapım ve atv ile masaya oturdu.

Diğer yandan Tuba Büyüküstün ile İlker Aksum'un rol aldığı '20 Dakika'nın da Amerikan versiyonu yolda! Ünlü bir yapım şirketinin, '20 Dakika'nın İngilizce versiyonunu çekmek için görüşmelere başladığı öğrenildi. Haberde, 'Kaçış Planı' filminden uyarlanan '20 Dakika'nın; Türkiye'de yayına başlamasının ardından, iki ay içinde 30 ülkeye satıldığı ifade edildi. Ayrıca Ece Uslu'nun oynadığı 'Karagül' dizisinin de Amerikalı yapımcıların ilgi alanında olduğu belirtildi.

AMERİKAN DİZİLERİNDEN PAHALI

'Muhteşem Yüzyıl' için 'The Tudors'un türbanlısı' yorumunun yapıldığı haberde; 'Muhteşem Yüzyıl' ve '20 Dakika' gibi dizilerin birçok ülkede, Amerikan yapımlarından daha yüksek lisans ücretiyle satıldığı belirtildi. 'Hızla büyüyen Türk ekonomisi ve cebi dolu Türk kanalları, dizi sektörünü ateşliyor' diye yazan dergi; bölüm başı maliyeti 1 milyon doları bulan dizilerin, konu bakımından da zengin olduğu yorumunu yaptı. Türk dizileriyle ilgili konuşan Hırvat RTL kanalının yetkilisi Dragana Kos, "Masamıza bir Türk dizisi geldiğinde, hepimiz ilk önce "Ne? Türk dizisi mi?" demiştik. Ama şimdi hepimiz Türkçe öğreniyoruz" dedi. Haberde; 'Umutsuz Ev Kadınları' ve 'Doktorlar' gibi Amerika'dan uyarlama dizilere yoğun ilgi gösterilen Türkiye'de, yeni sezonda ünlü gençlik dizisi 'The O.C.'nin Türkçe uyarlamasının çekileceği de belirtildi.

'SON' 30 ÜLKEYE SATILDI

Kerem Çatay'ın yapımcılığını üstlendiği 'Son' dizisinin başrollerini Yiğit Özşener, Nehir Erdoğan, Erkan Can, Berrak Tüzünataç ve Engin Altan Düzyatan paylaşıyor. Bugüne kadar Yunanistan, Kazakistan ve Vietnam dahil 30 ülkeye satılan dizinin konusu ise şöyle: Mutlu bir evliliği olan 'Aylin', eşi 'Selim'den bir gün bile şüphe duymamıştır; onun, kendisini aldatacağını aklına getirmemiştir. Ancak bir uçak kazası haberi bütün hayatını alt üst eder.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Türk Dizileri Hollywood Yolunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement