Poroşenko, Juncker ve Tusk ile Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Poroşenko, Juncker ve Tusk ile Bir Araya Geldi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko- AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker- Basın toplantısı- Poroşenko - AB Konseyi Başkanı Donald Tusk görüşmesi Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko: - "Ayrılıkçıların saldırı düzenlediği bölgelerde yerel seçimler yapılmayacak"- "Ateşkes için 1 Eylül beklenmemeli, ateşkes hemen şimdi yapılmalı" Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Ukrayna'da, Rusya yanlısı ayrılıkçıların saldırı düzenlediği bölgelerde yerel seçimlerin yapılmayacağını söyledi.

27.08.2015 18:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko- AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker- Basın toplantısı- Poroşenko - AB Konseyi Başkanı Donald Tusk görüşmesi Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko: - "Ayrılıkçıların saldırı düzenlediği bölgelerde yerel seçimler yapılmayacak"- "Ateşkes için 1 Eylül beklenmemeli, ateşkes hemen şimdi yapılmalı" Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Ukrayna'da, Rusya yanlısı ayrılıkçıların saldırı düzenlediği bölgelerde yerel seçimlerin yapılmayacağını söyledi.Poroşenko, Brüksel'de AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'le düzenlediği basın toplantısında, Doğu Ukrayna'da Rusya yanlısı ayrılıkçıların saldırılar gerçekleştirdiği bölgelerde, 25 Ekim'de yerel seçimlerin yapılmayacağını bildirdi.Seçimlerin demokrasi için olmazsa olmaz olduğunu ifade eden Poroşenko, "Rus askerleri, siyasi kampanya yapılmasına izin vermiyor. Bölgede güvenlik sorunu var. Böyle bir ortamda seçimler uluslararası standartta olmaz" değerlendirmesinde bulundu.Poroşenko, Ukrayna'da ayrılıkçılarla 1 Eylül'den itibaren ateşkes kararı alınmasıyla ilgili, "Bence, ateşkes için 1 Eylül beklenmemeli, ateşkes hemen şimdi yapılmalı" dedi.Juncker da AB ile Ukrayna arasında yıl sonuna kadar vizelerin kaldırılması için çaba harcayacağını belirterek, "Eğer Ukrayna koşulları yerine getirirse, AB Komisyonu vizelerin kalkmasına olumlu yanıt verecek. Ben, AB ülkelerinin Ukrayna'ya vize serbestisini kabul edeceğine inanıyorum" diye konuştu.Poroşenko, programı kapsamında AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ile de görüştü.

Poroşenko, Juncker ve Tusk ile Bir Araya Geldi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Poroşenko, Juncker ve Tusk ile Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Hasan baş: Vize sorunu insanlık sorunudur, AB size 2.ci sınıf muayene sini daha rahat yapmak için bu sınırlamaları kaldırıyor, daha iyi size iteleyecekler,Thailand ve Filipinler gibi, maalesef yazık,... 0 0 Yanıtla

Advertisement