Poroşenko Tanrının İzniyle IMF Bize Kredi Verecek - Son Dakika
Güncel

Poroşenko Tanrının İzniyle IMF Bize Kredi Verecek

Poroşenko Tanrının İzniyle IMF Bize Kredi Verecek

Poroşenko Tanrının izniyle IMF bize kredi verecekSonat KEREM KİEV, (DHA) -Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, ülkesinin ekonomik gidişatı için büyük umut bağlanan IMF kredisinin önemini vurgulamak için kameraların önünde istavroz çıkardı.

13.09.2016 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Poroşenko Tanrının izniyle IMF bize kredi verecek

Sonat KEREM KİEV, (DHA) - Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, ülkesinin ekonomik gidişatı için büyük umut bağlanan IMF kredisinin önemini vurgulamak için kameraların önünde istavroz çıkardı.

Dnyepr kentinde bir çocuk yuvasının açılışında yaptığı konuşmada IMF kredisine değinen Poroşenko, 'Tanrı izin verirse yarın, 14 Eylül'de, reformlarımızın temelini oluşturacak milyar dolarlık IMF kredi dilimini alacağız' dedi ve haç çıkardı.

Ukrayna ekonomisi ile ilgili belirsizlikler sürerken gözler, 14 Eylül'de Ukrayna kredisinin kaderinin belirleneceği IMF toplantısına çevrildi.

Uzmanların çoğu, Ukrayna'nın yakında IMF kredisini alacağını, ancak kredi diliminin miktarının beklenenden düşük olabileceğini düşünüyor.

IMF'den gelecek olası 1,7 milyar dolar ve diğer kuruluşların kredileri ile Ukrayna Merkez Bankası'nın rezervlerinin 15 milyar dolara yükselebileceği, böylece ülkede döviz kuruna istikrar geleceği ve 2017 yılı kamu bütçe tasarısının yeni yıl öncesi kabul edilebileceği tahmin ediliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Poroşenko Tanrının İzniyle IMF Bize Kredi Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement