Porsuk Çayı'nda 2 Çocuk Boğuldu, Çocukların Okulunda Yas Vardı - Son Dakika
Güncel

Porsuk Çayı'nda 2 Çocuk Boğuldu, Çocukların Okulunda Yas Vardı

Porsuk Çayı'nda dün bisiklete binen Ali Cantürk ve Batuhan Gürdoğan'ın buz kütlesinin kırılması sonucu suya düşüp boğulması, sınıf arkadaşlarına büyük üzüntü yaşattı.

16.01.2017 12:52  Güncelleme: 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de donan Porsuk Çayı'nda dün bisiklete binen Ali Cantürk ve Batuhan Gürdoğan'ın buz kütlesinin kırılması sonucu suya düşüp boğulması, ailelerinin yanı sıra öğretmenleri ve sınıf arkadaşlarına büyük üzüntü yaşattı.

ÖLEN 2 ÇOCUĞA HÜZÜN DOLU NOTLAR BIRAKILDI

Vali Sami Sönmez Ortaokulu 6-I sınıfındaki arkadaşları, Ali Cantürk'ün oturduğu sıraya çeşitli notlar bıraktı. Arkadaşları, Cantürk'ün sırasının arkasındaki duvara da notlarını astı.

4 GÜN SONRA KARNE ALACAKLARDI

Okul Müdürü İsmail Hakkı Ceren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün saat 17.00 civarında öğrencileri Cantürk ile arkadaşının vefat haberini aldığını söyledi. Öğrencisine 4 gün sonra karnesini vereceğini belirten Ceren, "Ali'nin ailesine bir karne göndermeyi isterdik. Öğrencimiz aktif ve sevimliydi. Allah'tan kendisine rahmet, acılı ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Allah böyle acılar göstermesin. Okulun futbol takımındaydı. Neşe kaynağımızdı." dedi.

"ALİ KOYU BİR GALATASARAYLIYDI"

Rehberlik öğretmeni Ufuk Ermiş de Cantürk'ün güler yüzlü ve cana yakın bir çocuk olduğunu dile getirdi. Acı haberin ardından öğrencisinin ailesine taziyeye gittiklerini anlatan Ermiş, "Allah ailesine ve bize sabır versin. Ali, koyu bir Galatasaray taraftarıydı. Allah rahmet eylesin." diye konuştu.

"ETRAFINA NEŞE SAÇAN BİR ÇOCUKTU"

Şehit Ali Gaffar Okan Ortaokulu 7-M sınıfında öğrenim gören Batuhan Gürdoğan'ın arkadaşları da yasa boğuldu. Rehberlik öğretmeni İsmail Hakkı Akşit, öğrencisi Batuhan'ın cana yakın, etrafına neşe saçan, iletişimi ve öz güveni yüksek bir kişiliğe sahip olduğunu bildirdi.

ARKADAŞINI KURTARMAK İÇİN SUYA ATLADI

Okuldaki herkesin üzüntü içinde olduğunu ifade eden Akşit, şöyle konuştu: "Aldığı notlarından dolayı teşekkür belgesi kazanmıştı. Bu hafta karnesini alacaktı. Geleceğe yönelik umutları vardı. Çok cesur bir çocuktu. Yüreği büyük olduğu için hayatını kaybetti. Arkadaşını kurtarmak için suya atlamış. Kendisi için atılan can simidini de vücudu donduğu için tutamamış."

ÖĞRETMENİNİN DOĞUM GÜNÜNDE ALDIĞI MONT ÜZERİNDEYDİ

Akşit şöyle devam etti: Her anlamda başarılıydı. Başarılı bir sporcuydu. İki hafta önce doğum günüydü. Kendisine mont almıştım hediye olarak. Suyun içinden çıkarılırken, üzerinde aldığım mont vardı. Her gün bana mandalina ve portakal getirirdi. Dün eşimle kahvaltıya giderken Batuhan ve arkadaşlarını gördüm. Ana yolda oynarken, 'burada oynama, burada araç çok, yolun kenarına geç' diye uyardım. 4 saat sonra acı haberi duyduk."

"ÇOCUĞUM İHMALKARLIĞIN KURBANI OLDU"

Gürdoğan ve Cantürk'ün Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgundaki otopsi işlemleri tamamlandı. Baba Hasan Gürdoğan, morg girişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlu Batuhan ile Ali'nin yakın arkadaş olduklarını, iki çocuğun ölümünün kendilerini derinden yaraladığını söyledi. Evlat acısını yüreğinde hissettiğini anlatan Gürdoğan, şunları kaydetti: "Çocuğumun dersleri başlarda biraz kötüydü. Üzülmemi istemediği için koşuyla ilgilenirken, sporu bırakıp derslerine çalıştı. İki gün önce bilgisayardan teşekkür alacağını gösterdi. Gittiği yere neşe saçan bir çocuktu. Çocuğum ihmalkarlığın kurbanı oldu. Porsuk Çayı'nda önlemler alınsın, başka analar babalar ağlamasın. Belediyenin ihmalkarlığı yüzünden çocuğumu kaybettim. Olay yerinde durumu görenler, çocuğumun son ana kadar sağ olduğunu, atılan can simidini tutarken simidin ipinin gevşediğini ve o yüzden tekrar dengesini kaybederek suya düştüğünü söyledi. Çocuğum kurtarılabilirdi fakat olmadı. Orada çekilen videolarda 3 adım daha atılsaymış, yavrum kurtulurmuş olacaktı."

"OĞLUM MOTOSİKLET İSTEDİ KORKUP İZİN VERMEMİŞTİM"

Oğlu Batuhan'ın yarıyıl tatilinde bir pidecide çalışmayı istediğini ancak dersleri için buna izin vermediğini dile getiren Gürdoğan, "Oğlum benden karne hediyesi motosiklet istedi. Ancak bir yakınımızı motosiklet kazasında kaybettiğimiz için izin vermedim. Olay günü Gökmeydan Camisi'nde namaz kılmışlar, cami cemaatine çay ikram etmişler. Allah mekanlarını cennet eylesin." diye konuştu.

Porsuk Çayı\'nda 2 Çocuk Boğuldu, Çocukların Okulunda Yas Vardı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Porsuk Çayı'nda 2 Çocuk Boğuldu, Çocukların Okulunda Yas Vardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.


Advertisement