Porsuk Çayındaki Balıklar Sudaki Düşük Oksijen Miktarından Ölüyor - Son Dakika
Güncel

Porsuk Çayındaki Balıklar Sudaki Düşük Oksijen Miktarından Ölüyor

Eskişehir'in Porsuk Çayındaki balık ölümleriyle ilgili yapılan kontrollerde, su seviyesinin ve sudaki oksijen miktarının düşük olduğu tespit edildi.

27.09.2014 18:44  Güncelleme: 20:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Porsuk Çayı'ndaki balık ölümleriyle ilgili yapılan kontrollerde, su seviyesinin ve sudaki oksijenin miktarının düşük olduğunun tespit edildiğini bildirdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan basın açıklamasında, Müdürlüğe bağlı su ürünleri kontrol görevlilerinin söz konusu balık ölümlerinin olduğu yere gittiği kaydedildi. Balık ölümlerinin olduğu bölgede su miktarının yanı sıra oksijen seviyesinde de azalma olduğu tespit edildiği ifade edilen açıklamada, "Yapılan ilk gözlemlerde balık ölümlerinin olduğu Porsuk Çayı'nda su seviyesinin azaldığı ve sudaki oksijenin miktarının da düşük olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca balık ölümlerinin sebebini araştırmak için sudan balık ve su numunesi alınmış, alınan balık numuneleri Ankara Etlik Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü'ne, su numunesi de Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsüne gönderilmiştir. Analiz sonuçlarının İl Müdürlüğümüze intikal etmesinden ve çalışmaların tamamlanmasından sonra balık ölümleri hakkında ayrıca bilgilendirme yapılacaktır" şeklinde belirtildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Porsuk Çayındaki Balıklar Sudaki Düşük Oksijen Miktarından Ölüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement