Portakal Çiçeği Karnavalı" Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Portakal Çiçeği Karnavalı" Başlıyor

Portakal Çiçeği Karnavalı" Başlıyor

Adana’da geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen “Portakal Çiçeği Karnavalı”nın ikincisi 12 Nisan 2014 tarihinde başlıyor.

11.04.2014 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen "Portakal Çiçeği Karnavalı"nın ikincisi 12 Nisan 2014 tarihinde başlıyor. Festivalde 85'in üzerinde etkinlik gerçekleştirilecek.

Festival öncesi Sheraton Otel'de düzenlenen basın toplantısında "Portakal Çiçeği Karnavalı"ndaki etkinlikler hakkında bilgilendirme yapıldı.

Toplantıya Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ve Toyota Türkiye CEO'su Ali Haydar Bozkurt katıldı.

Karnaval fikrinin öncüsü ve Toyota Türkiye CEO'su Ali Haydar Bozkur,t karnavala geçen seneye oranla 2-3 kat fazla bir katılım beklediklerini belirterek, "Henüz ikinci yılında uluslar arası bir boyuta ulaşan sivil insiyatifle başlamış bir karnaval. Geçen yıl sadece kortejde 15 bin kişi yürüdü. Bu sene bu sayının 30 bini geçmesi bekleniyor. Adana'nın samimi sıcak yüzünü göstermek için bu karnaval bir fırsat olmuştur. Geçtiğimiz yıldan bu yıla yerel, ulusal ve uluslar arası basınla yaklaşık 100 milyon kişiye erişim sağlamış durumdayız. Ulaşılan reklam değerinin yaklaşık 8 milyon doları geçtiği hesaplanıyor. 7'den 70'e herkesi kortejimize bekliyoruz. Gülümseyen yüzlerimizle, en derin hoşgörümüzle bu sevgi işinde yan yana, omuz omuza yürüyelim. ve tüm Türkiye'ye Adana'nın bu yüzünü gösterelim" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise karnavalın önemine değinerek, "Adana'da çiçek, karnaval dendiği zaman dar kalıplı görüşlerin ortadan kalkacağına, insanların daha geniş yürekli bir bakış açısıyla daha sevecen olacağına inanıyorum. Söz konusu Adana ise, elbette Adana için hepimiz bir araya gelmeliyiz" diye konuştu.

Vali Hüseyin Avni Coş ise, barış ve dostluk ekseninde buluşulmasında karnavalın önemli olduğuna değinerek, "Portakal çiçeği karnavalımızın temel kavramları, sevgi, barış ve dostluktur. Bu evrensel kavramları simgesel olarak daha geniş kesimlere yansıtılmasında ve Adana konusunda mevcut olumsuz algıların daha pozitif hale dönüştürülmesinde karnavalımızın etkisinin olduğunu geçen sene gördük. Bu karnavalın değerli başkanların şahsında halkımızın tüm kesimlerini kapsayan bir toplumsal etkinlik olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Diğer ilçe belediye başkanları ise konuşmalarında karnavalın önemine değinerek, vatandaşların karnavala katılmasını istediler.

12 Nisan'da Adana'nın birçok yerinde düzenlenecek etkinlikler ile başlayacak karnaval coşkusu, 17: 00'da kortej yürüyüşü ve ardından İstasyon Meydanı'nda Gökçe konseri ile devam edecek. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Portakal Çiçeği Karnavalı' Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement