Portakal Çiçeği Karnavalı'na Ünlü Akını - Son Dakika
Güncel

Portakal Çiçeği Karnavalı'na Ünlü Akını

Adana’da bu yıl 3.’sü düzenlenen ‘Portakal Çiçeği Karnavalı’nın resmi açılışı, ünlü karnaval konuklarının katılımıyla yapıldı.

04.04.2015 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da bu yıl 3.'sü düzenlenen 'Portakal Çiçeği Karnavalı'nın resmi açılışı, ünlü karnaval konuklarının katılımıyla yapıldı.

Yüreğir ilçesindeki Çetinel Tesisleri'nde portakal ağaçları altında yapılan açılış toplantısına Adana Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan İlçe Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova İlçe Belediye Başkanı Soner Çetin, Sarıçam İlçe Belediye Başkanı Bilal Uludağ ve karnavalın fikir öncüsü Toyota Türkiye CEO'su Ali Haydar Bozkurt ile Emre Karayel, Türkiye Futbol Direktörü Teknik Direktörü Fatih Terim, Hatice Aslan, Yetkin Dikinciler, Keremcem, Menderes Samancılar, Zeynep Cassalini, Ece Vahapoğlu gibi çok sayıda ünlü katıldı.

Katılımcılar ile sohbet edip bol bol fotoğraf çektiren ünlüler, daha sonra karnaval ile ilgili görüşlerini paylaştı. Bu sırada Hatice Aslan, "Aman Adanalım" türküsünü seslendirirken, Menderes Samancılar da şiir okudu.

Ardından açılışında konuşan Toyota Türkiye CEO'su Bozkurt, herkesin portakal çiçeği kokusu altında sokaklarda eğlenildiğini kaydederek, "Yola iş için yola çıkarken demiştik ki; bu işin özü Nisan'da Adana'da, Adanalı olan olmayan herkesin bir araya gelmesi ve sokaklardaki büyülü portakal çiçeği kokusuyla ruhlarını her yıl yıkamaları, şöyle yeniden enerji toplamaları ve birlikte yeniden eylenmeleri. Toplumlar birlikte eğlenmeyi başarabildiklerinde daha medeni hale gelebilirler. Buna yürekten inanıyorum" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü ise "Şuanda genzinizde hissettiğiniz zarif kokuyla ifade edilen bir karnavalla, şehrimizin adının ifade ediliyor olması bu şehrin belediye başkanı olarak bizim için bir kıvanç kaynağı" ifadelerini kullandı.

Vali Büyük de karnavalın kent algısına çok olumlu katkı yaptığını ifade ederek, "Bu tür etkinliklerin çok açıdan faydası var. Şehirler için en önemli konulardan birisi o şehirlerin algılanmasıdır. Adana ile ilgili bir sembol aranacak olursa en güzel portakal çiçeği kokusu olur" diye konuştu.

Etkinlikte, Seyhan İlçe Belediye Başkanı Karalar, Çukurova İlçe Belediye Başkanı Çetin ve Sarıçam İlçe Belediye Başkanı Uludağ da kısa bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından, karnaval sponsorlarına da portakal çiçeği temalı plaket verildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Portakal Çiçeği Karnavalı'na Ünlü Akını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement