Portakal Çiçeği Karnavalı'nda 84 Etkinlik - Son Dakika
Güncel

Portakal Çiçeği Karnavalı'nda 84 Etkinlik

Adana'da, bu yıl 11-13 Nisan tarihleri arasında 2'ncisi düzenlenen 'Nisanda Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda 84 farklı etkinlik gerçekleştirilecek.

10.04.2014 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da, bu yıl 11-13 Nisan tarihleri arasında 2'ncisi düzenlenen 'Nisanda Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda 84 farklı etkinlik gerçekleştirilecek.

Portakal çiçeği kokusunun en yoğun hissedildiği günlerde Atatürk Parkı, Gazipaşa Parkı, Şinasi Efendi Caddesi, Gençlik Meydanı (Duygu Kafe yanı), Galleria, Merkez Park, Gazipaşa Bulvarı ve Uğur Mumcu Meydanı'nda renkli kutlamalar yapılacak.

Sıra dışı kostümlerle binlerce kişinin boy göstereceği karnavalın konser etkinliğinde ise pop müzik şarkıcısı Gökçe, 12 Nisan akşamı Uğur Mumcu Meydanı'nda sahneye çıkacak.

'DÖKÜLÜN SOKAKLARA'

Sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa düzenlediği karnavalda, bu yıl düzenlenen şarkı yarışmasını kazanan Ezgi Özbay'ın 'Nisanda Adana'da Dökülün Sokaklara' adlı şarkısı üç gün boyunca kent sokaklarında çalınacak. Karnavalın ilk günü olan 11 Nisan'da Atatürk Parkı'nda saat 16.15'ten itibaren Güney Yıldızı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi 'Dans Gösterisi', Trafik Melekleri Derneği 'Trafik Meleklerinin Sözü', Adana Huzurevi 'Folklor Gösterisi', ÇÜ Bisiklet Spor Kulübü 'BMX Bisiklet Gösterisi', Türk Chopper 'Motor Senfonisi' gösterilerini sunacak. Burada gün boyu resim, ahşap boyama ve seramik sergileri ziyarete açık kalacak.

MÜZİK VE DANS ZİYAFETİ

Gazipaşa Parkı'nda ise saat 16.30'dan itibaren Adana Çokfonik Oda Topluluğu 'Polifonik Konser', Özel Akdeniz Okulları 'Folklor Gösterisi', Dasev Gençlik Kolları 'Taş Devri Foto Çekim Platformu' etkinliklerini gerçekleştirecek. Şinasi Efendi Caddesi'nde ise saat 15.30'dan itibaren Özel Başkent Okulları 'Bando Gösterisi', Atatürk Kız Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi 'Cadılar Dans Gösterisi', ZİÇEV 'Ritim ve Davul Gösterisi', Çağ Koleji ve Çağ Üniversitesi 'Darkin Heaven, Mavrat ve Qadron Konserleri', İbrahim Abiler 'Pop ve Latin Konseri' sunacak. Gençlik Meydanı'nda ise saat 20.00'den itibaren ÇÜ Güzel Sanatlar Lisesi ve Oldies But Goldies'in konserleri var.

12 NİSAN'DA BÜYÜK COŞKU

Karnavalın ikinci gününde ise yine renkli gösteriler Adanalılar için yapılacak. Atatürk Parkı'nda saat 11.00'dan itibaren Atatürk Kız Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi 'Cadılar Dans Gösterisi', Adana Balkan Boşnak Dostluk Derneği 'Konser ve Folklor Gösterisi' sunacak. Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği gün boyu 'Balon Aktivitesi' gerçekleştirecek. Gazipaşa Parkı'nda ise saat 11.00'dan itibaren Adana Zaman Mekan Kültür Sanat Grubu 'Karnavalın Şiiri Ağaçta', Yeni Duyum Özel Eğitim Merkezi 'Kafkas Dans Gösterisi', Yaşamla Dans Grubu 'Dans Atölyesi' etkinliklerine imza atacak. Şinasi Efendi Caddesi'nde saat 10.30'dan itibaren Yoga Ataşe ve Çukurova Güzel Sanatlar Lisesi 'Yoga Gösterisi', Özel Akdeniz Okulları 'Folklor Gösterisi', Çukurova Güzel Sanatlar Lisesi 'Konser', Türk Chopper 'Motor Senfonisi', Casa de Le Danza Dans Okulu 'Tango Gösterisi' etkinliklerini yapacak. Burada gün boyu Taş Devri Foto Çekim Platformu ve Portakal Çiçeği Fotoğraf Sergisi açık olacak. Gençlik Meydanı'nda ise saat 11.00'da My Academy 'Konser ve Dans Gösterisi', Yaşamla Dans 'Dans Partisi' gösterilerini sunacak.

GAZİPAŞA BULVARI'NDA KARNAVAL KORTEJİ

Saat 14.30'da Galleria Otoparkı'nda 'Motorize Şehir Turu' için buluşulacak. Saat 17.00'da Gazipaşa Bulvarı'nda 'Karnaval Korteji' oluşturulacak. Saat 18.00'da Uğur Mumcu Meydanı'nda Karnaval Açılış Töreni gerçekleştirilecek. Burada pop müzik şarkıcısı Gökçe, konser verecek. Merkez Park'ta ise saat 21.00'da ÇDSO Çok Sesli Çocuk Korosu ve ÇDSO klasik müzik konseri verecek. Dilek fenerleri gökyüzüne bırakılacak.

13 Nisan'da da karnavalın kutlama noktaları olan Atatürk Parkı, Gazipaşa Parkı, Şinasi Efendi Caddesi, Gençlik Meydanı'nda dans, konser, gölge oyunu, balon aktivitesi, fotoğraf, bisiklet ve motosiklet gösterileri gün boyu devam edecek. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Portakal Çiçeği Karnavalı'nda 84 Etkinlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement