Karnavalın Açılışı Portakal Çiçeklerinin Altında Başladı - Son Dakika
Güncel

Karnavalın Açılışı Portakal Çiçeklerinin Altında Başladı

Karnavalın Açılışı Portakal Çiçeklerinin Altında Başladı

Adana'da 2'ncisi düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı'nın resmi açılışı, portakal ağaçlarının altında düzenlenen toplantıyla başladı.

12.04.2014 16:19  Güncelleme: 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çetinel Tesisleri'nde yapılan açılış toplantısına Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan İlçe Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova İlçe Belediye Başkanı Soner Çetin, Sarıçam İlçe Belediye Başkanı Bilal Uludağ ve Karnaval Tertip Komitesi Başkanı Toyota Türkiye CEO'su Ali Haydar Bozkurt katıldı. Çok sayıda Adanalı sanatçı da açılışa katıldı.

İSTANBUL'DAN SONRA ADANA

Bir konuşma yapan Vali Hüseyin Avni Coş, Adana'nın kültür ve sanat merkezi olma yolunda ilerlediğini söyledi. Coş, "Bu topraklar, bölgenin kültür ve sanat merkezidir. Bu karnaval, Adana'nın kültür ve sanat merkezi olmasındaki iddiasını güçlendiren ve önemli katkı koyan bir büyük etkinliktir. Bu etkinliğin başlatılması ve gelenekselleştirilmesi konusunda yardım, katkı ve desteğini sağlayan herkese teşekkür ederim. Yeni seçilen belediye başkanlarımızın bu konuda katkılarıyla Adana'mızın, İstanbul'dan sonra en önemli sanat ve kültür merkezi olması için adım atılacağına inanıyorum." dedi.

TÜM ÇUKUROVA'YA YAYILABİLİR

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise Portakal Çiçeği Karnavalı'nın ileri dönemlerde tüm Çukurova'ya yayılabileceğini söyledi. Sözlü şöyle konuştu: "Adı çiçekle anılan festival baştan sona zarafet ve estetik muhtevası ile insanların ruhuna farklı bir derinlik kazandıracaktır. Ben Ceyhanlıyım, ama hemşehrimiz Orhan Kemal'in deyişiyle attığınız tohumun yeşerdiği bereketli topraklar, yetiştirdiği değerlerin bütününü ifade eder. Muhakkak buna da değerli sanatçılarımız, siyasetçilerimiz, müzisyen, yazar ve düşünürlerimiz de dahildir. Bu festivalin inşallah zaman içinde Adana'nın ilçelerine ve bütün Çukurova'da yer alan etkinlik olmasını istiyoruz"dedi.

DAVETLİLERE PORTAKAL ÇİÇEĞİ

Portakal ağaçlarının altında yapılan toplantıda, özellikle kent dışından gelen Adanalılara dalından yeni koparılmış portakal çiçeği dağıtıldı.

Sanatçılar, bu çiçeklerden bilezik ve kolye yaparak taktı. Adana'da gazetecilik ve oyunculuk yapan sanatçı Rıza Akın, karnavala katılanlardan büyük ilgi gördü. Kahvaltıda ünlü sanatçı Erol Büyükburç, müzisyen Atilla Özdemiroğlu, oyuncular Nur Fettahoğlu, Melike Güner ve Demir Karahan, gazeteciler Nebil Özgentürk, Ece Vahapoğlu, ses sanatçısı Faik Kasapoğlu, katılımcılarla sohbet edip fotoğraf çektirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karnavalın Açılışı Portakal Çiçeklerinin Altında Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement