Portekiz Büyükelçisi Sultanhanı'na Hayran Kaldı - Son Dakika
Güncel

Portekiz Büyükelçisi Sultanhanı'na Hayran Kaldı

Portekiz Büyükelçisi Sultanhanı\'na Hayran Kaldı

Aksaray'ı ziyaret eden Portekiz Büyükelçisi Jorge Cebral, tarihi Sultanhanı Kervansarayı'na ve halılarına hayran kaldı.

04.04.2013 14:07  Güncelleme: 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aksaray'ın Sultanhanı kasabasını ailesi ile ziyaret eden Portekiz Büyükelçisi Jorge Cebral, tarihi Sultanhanı Kervansarayı'na ve halılarına hayran kaldı.

Tarihi dokusu ve halısıyla meşhur Sultanhanı kasabası yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra önemli devlet adamlarının da uğrak yeri haline geldi. Bölgedeki iki önemli kervansaraydan biri olan, hali tamiriyle Türkiye'nin halı tamir merkezi konumuna gelen Sultanhanı kasabası geçtiğimiz günlerde Portekiz Büyükelçesi Jorge Cebral ve ailesini ağırladı. Tarihi Sultanhanı Kervansaray'ı gezip bol bol hatıra fotoğrafı çektiren Büyükelçi Cebral, daha sonra Sultanhanı kasabasının halı üretim atölyelerini gezdi. Tarihi Sultanhanı Kervansaray'ından ve halı atölyelerinde ki çalışmalardan çok etkilendiğini belirten Büyükelçi Cebral, ilk defa bu şekilde bir halı tamir atölyesini ziyaret ettiğini, kendisinin de bir halı meraklısı olduğunu söyledi. Sultanhanı kasabasına hayran kaldığını ve tekrar ziyarete geleceğini ifade eden Büyükelçi Cebral, ailesiyle birlikte kasabadan ayrıldı. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Portekiz Büyükelçisi Sultanhanı'na Hayran Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement