Portekiz'deki Orman Yangını 3 Can Aldı - Son Dakika
Güncel

Portekiz'deki Orman Yangını 3 Can Aldı

Portekiz'in güneybatısında kalan Madeira Adası'nın Funchal kentindeki orman yangınında 3 kişi hayatını kaybetti.

10.08.2016 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Portekiz'in güneybatısında kalan Madeira Adası'nın Funchal kentindeki orman yangınında 3 kişi hayatını kaybetti.

Madeira Adası'ndaki yerel yetkililerden basına yapılan açıklamada, geçen pazartesi günü başlayan ve şiddetli rüzgar ile sıcak havanın etkisiyle şehir merkezine doğru yayılan orman yangınında 3 kişinin öldüğü, 2'si ağır 170 kişinin yaralandığı duyuruldu.

Farklı noktalardan çıkan ve Funchal kent merkezine kadar ulaşan alevler yüzünden en az bin kişinin evini terk etmek zorunda kaldığı belirtildi.

Bölgedeki çok sayıda evin ve 5 yıldızlı bir otelin yandığı, iki hastanenin ve bazı fabrikaların boşaltıldığı, tarihi binaların da ciddi hasar gördüğü kaydedildi.

Bu arada mevcut imkanlarıyla yangını söndürmeyi başaramayan Madeira Adası yerel yönetimi, Portekiz hükümetinden yardım istedi. Başbakan Antonio Costa, sadece Madeira Adası değil ülkenin kuzeyinde de devam eden yangınlar nedeniyle Ulusal Sivil Koruma Merkezini acil olarak topladı.

Yapılan açıklamalarda, Madeira Adası'ndaki yangın söndürme çalışmalarına katılmak için hemen bir askeri uçağın hareket edeceği duyuruldu.

Real Madridli futbolcu Cristiano Ronaldo'nun da doğup büyüdüğü yer olan, 120 bin nüfuslu Funchal kenti özellikle bu dönemde çok sayıda turisti ağırlıyor. Cristiano Ronaldo'nun müzesinin ve yeni açtığı lüks bir otelinin olduğu adada, çok sayıda uçak seferinin duman nedeniyle iptal edildiği açıklandı.

Öte yandan Madeira Adası'ndaki yangınla ilgili yürütülen soruşturmada ormanlık alanda ateş yakarak yangına sebep olduğu gerekçesiyle 24 yaşındaki bir erkeğin gözaltına alındığı ifade edildi.

Ülkede bu yıl çıkan yangınlara sebep olmaktan gözaltına alınan kişilerin sayısı 25'e yükseldi. Özellikle yaz aylarında Avrupa'da en fazla orman yangınının çıktığı ülke olarak dikkat çeken Portekiz'de 2000-2010 yılları arasında 3 milyon hektarlık alanın yandığı belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Portekiz'deki Orman Yangını 3 Can Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement