Portekiz ve Ronaldo Kupayı Alamayacak, İşte Nedeni! - Son Dakika
Spor

Portekiz ve Ronaldo Kupayı Alamayacak, İşte Nedeni!

Portekiz ve Ronaldo Kupayı Alamayacak, İşte Nedeni!

Danimarka'nın efsane teknik adamlarından Ebbe Skovdahl, "İstatistikler mini etek gibidir, asıl görünmesi gerekeni göstermez" der. Skovdahl bir çok açıdan haklı olabilir.

13.06.2014 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alex Ferguson'un tekrarladığı, Ebbe Skovdalh'ın öncüsü olduğu bir sözdür: "İstatistik mini etek gibidir. Çok şey gösterir ama asıl görünmesi gerekeni göstermez" diye.

İstatistiklerin de yanıldığı oluyor. Ancak matematik çoğu zaman futbolda da insanları doğruya sevkediyor.

Ortada bir lanet var. Ballon d'Or laneti diyebiliriz. Ya da Altın Top Laneti diye daha da Türkçeleştirebiliriz. Şu ana kadar Altın Top ödülünü alan hiçbir futbolcu takip eden yılda Dünya Kupası'nı kazanamadı.

Kimler var bu listede? Alfredo Di Stefano, Ronaldinho, Lionel Messi, Johan Cruyff, Karl Heinz Rumenige, Michel Platini, Marco van Basten, Roberto Baggio ve daha niceleri bu lanet yüzünden kupayı alamadı... Belki de Baggio lanet değil de, topu fezaya gönderdiği için alamamıştır, kim bilir?

Ödülde 2. ve 3. sırada kalanlar, Dünya Kupası'nı alma başarısını gösterdi ancak 1.'ler asla sevinemedi. Ronaldo da bu isimlerden biri olacak mı? Çok muhtelemel. Ancak Portekizli yıldız bu laneti duysa belki de daha çok hırslanırdı.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Portekiz ve Ronaldo Kupayı Alamayacak, İşte Nedeni! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement