Porto'ya Rekor Bonservis - Son Dakika
Spor

Porto'ya Rekor Bonservis

Porto\'ya Rekor Bonservis

Son yıllarda transfer piyasasının en önemli takımlarından biri olan Porto, yüksek bonservis ücreti karşılığında sattığı oyunculara bir yenisini daha ekledi.

02.02.2016 23:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SPORCOPE DIŞ HABERLER - Son yıllarda transfer piyasasının en önemli takımlarından biri olan Porto, yüksek bonservis ücreti karşılığında sattığı oyunculara bir yenisini daha ekledi. Portekiz ekibinin Fransız orta sahası Giannelli Imbula, 25 milyon euro karşılığında Premier Lig takımlarından Stoke City'ye transfer oldu.

Sezon başında Porto'nun 20 milyon euro karşılığında Marsilya'dan kadrosuna kattığı 23 yaşındaki oyuncu, Stoke City tarihinin en pahalı transferi oldu. Yazın Porto ile yapılan hazırlık maçında Stoke City menajeri yeni Makalele olarak adlandırılan Imbula'yı göz hapsine almıştı. Yaz transfer döneminde 17 milyon euro karşılığında Bayern Münih'ten Xherdan Shaqiri kadrosuna katan Stoke City böylece bir önemli transfere daha imza atmış oldu.

Porto bu sezon transferden 136 milyon euro kazandı

Porto'nun son yıllarda ciddi bonservis ücretleriyle sattığı oyuncuların ilki İmbula değil. Portekiz devi sezon başında golcü oyuncusu Jackson Martinez'i Atletico Madrid'e 35 milyon euro'ya, Danilo'yu Real Madrid'e 31.5 milyon euro'ya ve Alez Sandro'yu Juventus'a 26 milyon euro'ya satmıştı. İmbula'yala birlikte bu sezon 14. futbolcusunu satan Porto, bu transferlerden toplam 136 milyon euro gelir elde etmeyi başardı.

Daha önceki senelerde de Mangala'nın Manchester City'ye tansferinden 40 milyo euro, James Rodriguez'in Monaco'ya gidişinden 45 milyon euro gibi astronomik bonservis bedelleri kazanan Porto, gelecek transfer dönemlerinde de gündemden düşmeyecek gibi gözüküyor.

imbula

Kaynak: Sporcope.com

Son Dakika Spor Porto'ya Rekor Bonservis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement