Posof Kaymakamı Annelerle Toplantı Yaptı - Son Dakika
Yerel

Posof Kaymakamı Annelerle Toplantı Yaptı

Posof Kaymakamı Annelerle Toplantı Yaptı

Posof Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, Halk Eğitim Konferans Salonunda düzenlenen programla ilçedeki anneler ile bir araya geldi.

17.03.2015 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Posof Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, Halk Eğitim Konferans Salonunda düzenlenen programla ilçedeki anneler ile bir araya geldi.

Annelerin istek ve sorunlarını dile getirdikleri toplantıda Kaymakam Alibeyoğlu "Kadınlar tarih boyunca hep hayatın merkezinde olmuşlardır. Toplumun temel taşı ve aile birliğinin en önemli unsuru olan kadınlar, özellikle annelik sıfatı ile fedakarlığın ve özverinin sembolüdürler. Onların bu fedakarlıkları, toplumumuzun iyi yetişmiş, erdemli, vatanını, bayrağını ve milletini seven bireylerden oluşması açısından oldukça önemlidir. Türk kadını Kurtuluş Savaşımızda vatanımızın bağımsızlığı için cepheden cepheye koşan ve Cumhuriyetimizin kurulmasında önemli bir misyon yüklenmiştir" dedi.

"Son dönemlerde meydana gelen kadına şiddet ve taciz olayları da hepimizi üzmekte, toplumumuzu derinden yaralamaktadır" diyen Kaymakam Posof Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, "Bu sorunların ve üzücü olayların yaşanmaması için başta devletimiz ve ilgili kurumlar olmak üzere, sivil toplum kuruluşlarından bütün bireylere kadar herkese önemli görevler düşmektedir. Kadınlarımızın bu hak mücadelesinde, devletin bütün kurumlarıyla yanlarında olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. Unutmayalım ki; bir toplumun uygarlık yolunda kadına gösterdiği gelişmenin, kadını toplum içinde konumlandırdığı yer, ona duyduğu saygı ve verdiği değer ile ölçülmektedir.

Konuyu dini açıdan değerlendirdiğimizde de, İslam dininin kadına büyük önem verdiğini görmekteyiz. Dinimizde de, tarihimizde de, kültürümüzde de kadınların yeri hep önemli olmuştur. Kur'an-ı Kerim'de, farklı fizyolojik ve psikolojik yapıya sahip olan kadın ve erkekten biri diğerinden daha üstün veya ikisi birbirine eşit tutulmak yerine, birbirinin tamamlayıcısı kabul edilmiştir. Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) de "Cennet anaların ayakları altındadır" buyurmak suretiyle İslam'ın kadına, özellikle de annelere verdiği önemi en güzel şekilde vurgularken, aile içinde karşılıklı saygı ve sevgi olmasının gereğini belirtmiştir. Bizlerde sizin her istek ve sorunlarınızda yanınızda olacağız." dedi.

Annelerin memnun kaldığı programın yineleneceğini ileten Kaymakam Posof Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, annelerin paylaştıkları istek ve sorunların giderilmesi için çalışmaların yapılacağını söyledi. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Posof Kaymakamı Annelerle Toplantı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement