Posof'ta Kaybolan Gelenekler Araştırılıyor - Son Dakika
Yerel

Posof'ta Kaybolan Gelenekler Araştırılıyor

Posof\'ta Kaybolan Gelenekler Araştırılıyor

Teknolojinin yok ettiği kültür ve yöresel gelenekler Ardahan İl Kültür Müdürlüğü tarafından incelenmeye başlandı.

03.11.2015 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Teknolojinin yok ettiği kültür ve yöresel gelenekler Ardahan İl Kültür Müdürlüğü tarafından incelenmeye başlandı.

Posof ilçesine gelen Ardahan İl Kültür Müdür vekili Efsal Alantaş ve beraberinde ki heyet Posof Halk Eğitimi binasında toplantı yaptılar. Posof geleneklerinde ki yöresel yemekler, hanımların el işleri, erkeklerin sanat ve el işleriyle beraber aşıklık gelenekleri de işlenen konular arasında oldu. Tamamen değiştirilen halk oyunları ve davul, zurna havalarından örnekler alındıktan sonra Aşıklık geleneği en geniş şekilde anlatıldı.

Posof geçmiş tarihinden beri aşıklar diyarı olmasına rağmen şimdi ise tamamen yok olmuş durumda. Posof'un yetiştirdiği ünlü aşıklardan Posoflu Aşık sabit Müdami Ataman'ın oğulları emekli öğretmen Zeynel Abit Ataman, Hikmet arif Ataman ve küçük oğlu Halil İbrahim Ataman, aşıklık geleneğinin önemini ve şimdiki durumunu anlatarak bilgiler verdiler. Yine Aşıklık geleneği ile ilgili çalışmaları olan Hükümdar Ricaloğlu da Posof ta yetişmiş aşıkları anlattı.

Ardahan'dan gelen ekip tüm konuşmaları ve gösterileri kayda alarak bu geleneklerin yok olmaması için gerekenlerin yapılacağını belirttiler. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Posof'ta Kaybolan Gelenekler Araştırılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement