Posof'ta Yeni Yıla Deve Oynatarak Girdiler - Son Dakika
Güncel

Posof'ta Yeni Yıla Deve Oynatarak Girdiler

Posof\'ta Yeni Yıla Deve Oynatarak Girdiler

Ardahan'ın Posof ilçesinde yeni yıla geleneksel olarak deve oynatarak girildi.

01.01.2016 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ardahan'ın Posof ilçesinde yeni yıla geleneksel olarak deve oynatarak girildi. Davul- zurna eşliğinde maketten hazırladıkları deveyi oynatan gençler, deveye bindirdiklerinden 'yılbaşı harçlığı' topladılar. Vatandaşlar 14 gencin yaptığı 'deve oynatma' oyununa ilgi gösterdi.

Posof'ta 2015'i geleneksel deve oyunu ile uğurlamak için bir araya gelen 14 genç, deve kostümü giyen arkadaşları ile birlikte belediye binası önünde halay çektiler. Oyun ekibi, Belediye Başkanı Cahit Ulgar'dan bahşiş alabilmek için deveyi yere yatırdı. Devenin hastalandığının belirtilmesi üzerine Başkan Ulgar, oynatan gençlere harçlık verdi ve deveye bindi. Vatandaşlarla halay çeken Başkanı Cahit Ulgar, şunları söyledi:

"Bu gelenek Türklüğün doğuşuyla birlikte oluştu. Bize Orta Asya'dan gelen bir gelenek. Yılbaşı geceleri ve özel programlarda da bu geleneği yaşatmaya çalışıyoruz. Bu vesile ile 2016 yılının ülkemize, milletimize sağlık,huzur, barış getirmesini diliyorum."

Deve ekibi daha sonra Kaymakamlık önüne giderek burada oyunlarını sürdürdü. Kaymakam Ufuk Özen Alibeyoğlu da ekibe harçlık verdi. Bir süre kaymakamlık önünde oynayan ekip daha sonra ev ve işyerlerini gezerek harçlık toplamayı sürdürdü. Deve oyun ekibinin sakallı dedesi Hüseyin Kızılkaya "Deve ekibimiz 14 kişiden oluşuyor. Biri sakallı dede ve biri kız, diğerleri de zibidi ekibi olarak eğlence yapıyoruz. Vatandaşların yeni yılını kutluyor, oyunlarımızla harçlık topluyoruz" diye konuştu. - Ardahan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Posof'ta Yeni Yıla Deve Oynatarak Girdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement