Obradovic ve Ataman'dan Fair-Play Çağrısı - Son Dakika
Spor

Obradovic ve Ataman'dan Fair-Play Çağrısı

Obradovic ve Ataman\'dan Fair-Play Çağrısı

Fenerbahçe–Galatasaray play-off final serisi öncesinde basın toplantısı düzenledi. Her iki ekip final serisi öncesi Fair-Play çağrısında bulundu.

02.06.2014 15:11  Güncelleme: 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beko Basketbol Ligi play-off final serisinde karşılaşacak Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Liv Hospital'ın başantrenörleri ve kaptanları, zorlu mücadele öncesi basın toplantısında bir araya geldi.

Marriott İstanbul Asia Otel'de gerçekleştirilen basın toplantısında, Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman ve kaptan Ender Arslan ile Fenerbahçe Ülker çalıştırıcısı Zeljko Obradovic ve Ömer Onan, seriyle ilgili düşüncelerini aktardılar.

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, çeyrek ve yarı finalde ligin iki iyi takımı Beşiktaş İntegral Forex ve Banvit'i elediklerini hatırlatarak, "Çok zorlu bir seriden geldik. Şimdi finaldeyiz ve şampiyonluk unvanımızı korumak için en iyi şekilde mücadele etmeye çalışacağız" dedi.

Finalde karşılarında çok güçlü bir ekibin olacağını vurgulayan tecrübeli çalıştırıcı, "Çok iyi bir çalıştırıcıları var. Avrupa'nın en iyi ve kariyerli antrenörü. Saha avantajı onlarda olacak. Ancak bizim de şu anda çok tecrübeli ve özellikle iki seri boyunca play-off sertliğine ayak uydurmuş, şampiyonluk için kenetlenmiş takımımız var" diye konuştu.

Final maçları öncesi takımda bütçenin düşeceği yönünde haberlerin çıkmasının takımı nasıl etkileyeceği sorusunu yanıtlayan Ergin Ataman, şunları söyledi:

"Şu anda tek konsantrasyonumuz var. O da şampiyon olmak. Finale de bu konsantrasyonla çıktık. Bütçeler final oynasaydı biz iki sezon finalde olmazdık. Bütçeler final oynayıp, şampiyon olsaydı Avrupa Ligi'nde iki defa Olympiakos ve Maccabi şampiyon olamazdı. Bizim böyle kompleksimiz yok. Galatasaray bütçesiyle Türkiye şampiyonluğunu ve Avrupa'da hedeflerini kovalayacaktır. Ortaya atılan her söylenti, spekülasyondan başka bir şey değil. Önümüzdeki yılın çalışmalarını başlattık. Galatasaray gelecek yıl da akıllı bütçeyle takım olacaktır."

Final serisinde avantaj ve dezavantajla ilgili soruyu yanıtlayan Ataman, "Sezon boyunca 70 maç oynadık. Farklı bir strateji olmayacak. Oyunlar belli. Ama maç içinde iki taraf müdahaleler yapacaktır. İlk maçın ardından hocalar taktik arayışların içine girer" ifadelerini kullandı.

Rotasyon konusundaki soruyu sarı-kırmızılı takımın çalıştırıcısı, "6 yabancımız var. Hangi yabancıları kullanacağımıza maçtan önceki sabah karar veriyorum. Herhangi bir sakatlık olmadığı takdirde hazır olan takımla devam etmek düşüncesindeyim. Kadroyu bozmayı düşünmüyorum" şeklinde yanıtladı.

Ender Arslan: "En zoru şimdi olacak"

Galatasaray Liv Hospital kaptanı Ender Arslan ise en zor mücadelenin şimdi başladığını ifade etti.

Sert ve uzun bir serinin kendilerini beklediğine dikkati çeken tecrübeli oyuncu, "Fenerbahçe'nin sahasında seriye başlıyoruz. İlk amacımız saha avantajını lehimize çevirmek olacak. Türkiye'nin en iyi takımlarının ve kadrolarının karşılaşmaları olacak. Rakipten daha iyi konumdayız düşüncesi hiçbir zaman olmuyor. Sadece kendi oyunumuza odaklanıyoruz" şeklinde konuştu.

Obradovic: "Basketbol adına ciddi fırsat"

Fenerbahçe Ülker'in tecrübeli başantrenörü Zeljko Obradovic ise iki takım arasındaki mücadelenin basketbol adına fırsatlar yaratacağını dile getirdi.

Özellikle Pınar Karşıyaka ile zorlu yarı final mücadelesi yaparak finale yükseldiklerini hatırlatan Sırp çalıştırıcı, "Final oynamaktan mutluluk duyuyorum. Bu kupayı kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Kupa sanki Ergin Ataman'a daha yakın. İskemlemi biraz daha kaydırıp kupaya yakın olmayı tercih ediyorum" şeklinde espri yaptı.

Final serisinin basketbol adına ciddi fırsat olduğunu kaydeden Obradovic, "İki büyük takım müthiş final serisi oynayacak. Tüm basketbolseverler için önemli bir fırsat doğuyor" dedi.

Taraftarlara da centilmenlik konusunda mesaj gönderen Obradovic, "Final serisinde fair play ruhu içinde maçlar oynanmalı. Fenerbahçe taraftarlarının da sadece takımlarını desteklemelerini mesaj olarak iletiyorum" ifadesini kullandı. 

Takımının motivasyonun yüksek olduğunu vurgulayan Obradovic, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Son şampiyona karşı final oynayacağız. Galatasaray'a karşı oynanan her maçın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Galatasaray çok saygı duyduğumuz bir takım. Avrupa'da ve ligde iyi maçlar çıkarıyorlar. Ergin Ataman'ın benimle ilgili söylediği sözlere teşekkür ediyorum ama günün sonunda koçlar sahada oynamıyor. Sahada olanlar oyuncular. Onların da bu gerçeğin farkında olması gerekiyor. Kiminle karşılaşırsanız karşılaşın zaten zorlu olacak. Galatasaray olunca daha zorlu olacaktır."

Takım olarak en iyi oyunu sergilemeye çalışacaklarını kaydeden Sırp çalıştırıcı, "Taraftarların şampiyonluk beklentisi var. Bu beklentiyi yerine getirmeye çalışacağız" şeklinde konuştu. 

Neşeli halleriyle dikkatleri çeken Zeljko Obradovic, bazı sorulara esprili yanıtlar verdi. Melih Mahmutoğlu ile maçlarda yaşadığı diyaloglarla ilgili soruyu yanıtlayan Obradovic, "Sadece ona özel diyalog değil. Tüm oyuncularımla yapıyorum. Tek isteğim onlara yardımcı olmak. İsterseniz sizinle bir aylığına tatile çıkıp tüm oyuncularıma neler söylediğimi uzun uzun anlatabilirim" şeklinde konuştu.

Esprili diyaloglar

Her iki takımın çalıştırıcıları, bazı sorulara verdikleri esprili yanıtlarla toplantıdakileri güldürdüler.

Pınar Karşıyaka karşısında uzun oyuncuların faul problemi yaşadığını ve bunu Galatasaray Liv Hospital karşısında nasıl çözecekleri yönündeki soru üzerine sarı-lacivertli takımın çalıştırıcısı, "Belki bunu Ergin Ataman'a sormak lazım. Nasıl hazırlanacakları yönünde fikirlerini alsam iyi olur. Ne tür hazırlık yaparsanız yapın anlık gelişmelere çözüm bulmak zorundasınız" derken, Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ataman, "Aslında var. Yarın Ender Arslan'ı pota altında oynatmayı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Ömer Onan: "Bırakın mücadelemizi verelim"

Sarı-lacivertli takımın tecrübeli kaptanı Ömer Onan ise sezon içinde üç kez yenildikleri Pınar Karşıyaka ile yarı finalde oynadıkları ve kazandıkları maçların psikolojik olarak kendilerini finale hazırladığını ifade etti.

Eşleşmeler konusunda camia içinde Pınar Karşıyaka ile karşılaşmayı kimsenin istemediğini anlatan sarı-lacivertli oyuncu, şöyle konuştu:

"Pınar Karşıyaka'ya sezon içinde üç kez yenilmiştik. Ben yarı finali Karşıyaka ile oynamayı ve finalde de Galatasaray'ın olmasını istiyordum. Karşıyaka maçlarının psikolojik olarak bizi hazırlayacağını düşünüyorum. Öyle de oldu. Üç sezon önce Galatasaray ile finalin zevkini yaşadım. Futbolun bittiği dönemde ve tüm gözlerin basketbolun üzerinde olduğu dönemde final oynamak antrenör ve oyuncular için çok önemli. Kıran kırana geçen, güzel bir seri olacak. Şampiyon olmayı çok istiyoruz."

Maçların centilmenlik havasında geçmesi için mesajlar ileten Ömer Onan, "Saha içinde rakip olsak da maçtan sonra birbirimize sarılan çok iyi arkadaşız. Bırakın mücadelemizi verelim. İki camiadan isteğim saha içinde gerginlik yaşasak bile iyi arkadaş olduğumuzu bilmeleri. Bu hep devam ediyor" şeklinde konuştu.

Tecrübeli oyuncu, final serisiyle ilgili bir soruya, "Bana maçlardan önce serinin nasıl biteceğini soruyorlar. Ben daha önce '3-0 Pınar Karşıyaka' alır demiştim. Galatasaray maçını sorduklarında '4-0 Galatasaray alır' diyorum. Saha içinde konuşmak önemli. Takımın inancı tam" diye yanıtladı.

Çalıştırıcılar ve takım kaptanları toplantı sonunda Beko Basketbol Ligi şampiyonluk kupasıyla fotoğraf çektirdiler. 

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Obradovic ve Ataman'dan Fair-Play Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement