Pötürge'de Şiro Çayı Köprüsü Tamamlandı - Son Dakika
Güncel

Pötürge'de Şiro Çayı Köprüsü Tamamlandı

Pötürge\'de Şiro Çayı Köprüsü Tamamlandı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Pütürge Tepehan bölgesinde, Şiro Çayı üzerinde inşa ettiği köprü tamamlandı.

24.11.2016 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Büyükşehir Belediyesi Pütürge Tepehan bölgesinde, Şiro Çayı üzerinde inşa ettiği köprü tamamlandı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Şiro Çayı üzerinde yaptırılan ve 8 mahallenin ulaşımını sağlayacak köprü ulaşıma açıldı. Köprü inşasıyla eş zamanlı olarak yürütülen yol yapım ve genişletme çalışmaları da büyük oranda tamamlandı.

Grup yolunu bölen Şiro Çayı üzerine yapılan köprü 7 gözlü, 65 metre uzunluğunda, 9 metre genişliğinde olarak yapıldı. Bölgenin ulaşım sorununu çözecek olan köprü ve yol Nemrut Dağına Malatya'dan gideceklere de büyük kolaylıklar sağlayacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yıllarca konuşulmuş fakat hayata geçirilememiş, Pütürgelilerin hayallerini süsleyen köprüyü yapmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Köprünün 8 büyük mahalle 20'den fazlada küçük mahalleye hizmet vereceğini kaydeden Çakır, şunları kaydetti:

"Biz burada sadece köprü yapmadık. 15 metre genişliğinde yeni bir yolda açtık. Sarp kayalıklardan oluşan zeminde uzun bir dönem çalıştık. Ekiplerimiz yolu ve köprüyü kış aylarına yetiştirmek için fedakarca çalıştılar. Pütürge ilçemizde MASKİ Genel Müdürlüğümüz içme suyu ve kanalizasyon çalışmaları yaptılar. İlçe merkezi bitmiş durumda, hiç vakit kaybetmeden Büyükşehir Belediyemiz asfalt serimine başladı. Pütürgemizin sorunlarını çözüyoruz. Uzak yakın demeden milletimize hizmet ediyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pötürge'de Şiro Çayı Köprüsü Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement