Poyralı Köyü Yöresel Ürünler Çarşısı'nın Açılışı - Son Dakika
Yerel

Poyralı Köyü Yöresel Ürünler Çarşısı'nın Açılışı

Poyralı Köyü Yöresel Ürünler Çarşısı\'nın Açılışı

Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesi Poyralı Köyünde bulunan Yöresel Ürünler Çarşısı Açılışı ve Anahtar Teslim Töreni gerçekleşti.

27.06.2016 18:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesi Poyralı Köyünde bulunan Yöresel Ürünler Çarşısı Açılışı ve Anahtar Teslim Töreni gerçekleşti.

Açılış törenine katılan Kırklareli Valisi Esengül Civelek, "Doğal, Tarihi, Kültürel varlıklarıyla çok çeşitli turizm seçeneği sunan ilimizin önemli bir destinasyonunda şirin Poyralı köyümüzde bugün Yöresel Ürün Çarşımızın Açılış Töreninde bulunmanın sevinci içerisindeyiz. Hepimiz biliyoruz ki ilimiz yöresel ürünler açısından çok farklı lezzette, çeşitte ürünlere sahiptir. Özellikle et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, bağcılık sektörü sayesinde gıda sektörü önemli kalitede ürünler üretmekte. Aynı zamanda bizler doğadan toplama ürünler, longoz fasulyesi, şeker pancarı pekmezi, erişte, kuskus, tarhana gibi kuru gıdalar olmak üzere de pek çok çeşitlikteki zenginlikte ilimizin gastronomi merkezi olabilecek şekilde bir potansiyele sahip olduğunu biliyoruz" dedi.

"YÖRESEL ÜRÜNLERİN HALKIMIZA GELİR SAĞLAYACAK, EKONOMİK FAYDA YARATACAK"

Yöresel ürünlerin halka gelir ve fayda sağlayacağını söyleyen Vali Civelek, "Bu çok farklı lezzetteki yöresel ürünlerin halkımıza gelir sağlayacak, ekonomik fayda yaratacak, turizm de değerlendirilebilecek şekilde ön plana çıkarılabilmesi içinde bizim bu yöresel ürünleri desteklememiz, yöresel ürünler turizm ürünleri haline dönüştürmemiz ve bunların satışı içinde köylerimizde köy pazarları oluşturmamız gerekiyordu. Bugün Poyralı 'da ilk adımı attık ve yöresel ürünler çarşısının açılış törenini gerçekleştiriyoruz. Bundan sonraki süreçte de bizler yöresel ürünlerin paketlenmesi sunumu tanıtımı bilinirliğinin daha da arttırılması konusunda elbirliği içerisinde çalışmalar gerçekleştirmek durumundayız.

Yöresel Ürün Çarşısında da gördüğünüz üzere unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatları ürünlerinin de satışı mümkün. Özellikle Poyralı dokumasını gerçekleştireceğimiz kurslar ile yeniden canlandırabiliriz ve bu Yöresel Ürün Çarsısı'nda da satışını sağlayabiliriz. Ben çarsının hayırlı uğurlu olmasını diliyor bol bereketli kazançlar temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Pınarhisar Kaymakamı Cemal Demiryürek ve beraberindekiler 11 Adet 3x3 metrelik Yöresel Ürünler Çarşısı'ndaki dükkanların anahtarlarını sahiplerine teslim ettiler. Anahtar Teslim Töreni'nin ardından protokol ekibi Poyralı Köyü Yöresel Ürünler Çarşısı'nın açılış kurdelesini keserek çarşıyı gezdiler. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Poyralı Köyü Yöresel Ürünler Çarşısı'nın Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement