Poyrazköy Davası Yeni Mahkemesinde Görülmeye Başlandı - Son Dakika
Güncel

Poyrazköy Davası Yeni Mahkemesinde Görülmeye Başlandı

Poyrazköy Davası Yeni Mahkemesinde Görülmeye Başlandı

"kafes eylem planı", "Amirallere suikast", "Gölcük'te ele geçirilen belgeler" ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) yöneticileri hakkındaki iddialara ilişkin dosyaların birleştiği, 86 tutuksuz sanığın yargılandığı "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat" davası Kartal Anadolu Adliyesi'ndeki Şehit Hakan Kılıç Konferans Salonu'nda görülmeye başlandı.

18.09.2014 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"kafes eylem planı", "Amirallere suikast", " Gölcük'te ele geçirilen belgeler" ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) yöneticileri hakkındaki iddialara ilişkin dosyaların birleştiği, 86 tutuksuz sanığın yargılandığı " Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat" davası Kartal Anadolu Adliyesi'ndeki Şehit Hakan Kılıç Konferans Salonu'nda görülmeye başlandı.

Sesli ve görüntülü kayıt alınan duruşmaya aralarında emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü, Yarbay Ercan Kireçtepe'nin de bulunduğu 26 tutuksuz sanık katıldı. Mahkeme Başkanı Feyza Sarısoy, duruşmada ilk olarak katılan sanıklar ve avukatlarının yoklaması yapılacağını belirtti. Sanıklara tek tek eski kimlik tespitleri ve savunmalarının doğru olup olmadığı değiştirmek isteyip istemedikleri soruldu. Duruşma devam ediyor.

"YARGILAMA 2009'DAN BERİ DEVAM EDİYOR"

Duruşma öncesi de sanık avukatlarından Hüseyin Ersöz de yargılama sürecinin 2009 yılından beri devam ettiğini belirterek, "Bugün Poyrazköy Davası yeni mahkemesinde görülmeye başlanacak. Daha önce özel yetkili mahkemelerde devam eden bu yargılama süreci, özel yetkili mahkemelerin kapatılmasıyla beraber Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne devredildi. Devam eden yargılama süreçlerinin devredildiği mahkeme tarafından aynı şekilde devam ettirileceği yönünde kanunda bir düzenleme var. Şu anda da mahkeme, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nden devralmış olduğu bu dosyayı tanıkların dinlenmesi ve savunma taleplerinin karara bağlanması hususlarında yeniden değerlendirerek duruşmaları sürdürecek" dedi.

"MÜVEKKİLLERİMİZİN MASUMİYETİ NOKTASINDA ÖNEMLİ DELİLLERE ULAŞILACAĞINI TAHMİN EDİYORUZ"

Duruşmaya kimlik tespitiyle başlanacağını ifade eden avukat Ersöz, "Yeni başlayan bir duruşma. Mahkemeye sunduğumuz dilekçeler konusunda mahkeme heyetinin bir karar vermesini bekliyoruz. Bunlar, imza sahtecilikleriyle ilgili bilirkişi incelemesi yapılması, bazı tanıkların dinlenmesine yönelik talepler. Yine Poyrazköy'de gömülü olarak bulunan silahların kimler tarafından gömüldüğünün tespiti noktasında yapılacak olan bir baz istasyonu çalışması gibi talepler olacak. Talepler bugün mahkeme tarafından karara bağlanacaktır. Olumlu olarak karara bağlandığında daha önce özel yetkili mahkemeler tarafından reddedilen savunmaya ilişkin taleplerimizin neticeye ulaşacağını ve müvekkillerimizin masumiyeti noktasında önemli delillere ulaşılacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Poyrazköy Davası Yeni Mahkemesinde Görülmeye Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement