Poyrazköy Davası Yeni Mahkemesinde Görülmeye Başlandı (2) - Son Dakika
Güncel

Poyrazköy Davası Yeni Mahkemesinde Görülmeye Başlandı (2)

Poyrazköy Davası Yeni Mahkemesinde Görülmeye Başlandı (2)

Tmk 10. madde ile yetkili mahkemeler ile eski özel yetkili mahkemelerin kaldırılması üzerine, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nden Kartal'daki İstanbul Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen Poyrazköy davasının yeni mahkemesindeki ilk duruşmasında talepler alındı.

18.09.2014 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tmk 10. madde ile yetkili mahkemeler ile eski özel yetkili mahkemelerin kaldırılması üzerine, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nden Kartal'daki İstanbul Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen Poyrazköy davasının yeni mahkemesindeki ilk duruşmasında talepler alındı.

YURT ATAYÜN TANIK OLARAK DİNLENSİN TALEBİ

Tutuksuz sanıklardan emekli Koramiral Kadir Sağdıç, "Dosyadaki dijital belgeler uzun tutukluluklara neden oldu. Bilişimci olmamalarına rağmen soruşturma aşamasında dijital kayıtlarıyla ilgili rapor hazırlayan ve emniyet mensubu olan İsa Akyüz ile Bekir Peker'in tanık olarak dinlenmelerini talep ediyoruz. Bu raporları tanzim edenler, Yurt Atayün başta olmak üzere tutanakları ve tensip zabıtlarını hazırlayanların da tanık olarak dinlenmelerini istiyoruz. 5 Nolu hardiskin de düzmece bir şekilde hazırlandığı belli. Bütün bu davalarda yargılananların beraatlerini ve bu düzmece belgeleri tanzim edenler hakkında kamu davası açılmasını istiyorum" dedi.

"ALDIĞIM RÜTBEYE NASIL SEVİNECEĞİM?"

Tutuksuz sanık Albay Metin Fidan, "Ben asker adamım. Binbaşıyken bu işin içine atıldım. Hakim karşısında biz çıkarız aslanlar gibi ifade veririz bu iddialar çöker dedik. Savunmalarımızı kısalttık, tutuklu arkadaşlar var diye. Tutuklu bulunan arkadaşlardan dolayı elimize mikrofonu almak istemedik ve hep sustuk. 4.5 yıl sonra mikrofonu elime aldım. Bu sene 30 Ağustos'ta albay oldum, rütbe aldım. Dava sonuçlanıncaya kadar bu pırıl pırıl subaylar rütbe alamayacak. Ben aldığım rütbeye nasıl sevineceğim? Rüya gibi geliyor çok şanslıyım ancak her rütbemi taktığımda utandım. 6 yıldır teğmen olan arkadaşlar var. Genç teğmenlerimizi içeri attılar. Bizim ideallerimiz var. Bu gencecik teğmenlerle, hepsiyle bu mahkemede tanıştım. Yeşil pasaportum varken kaçma imkanım varken kaçmadım. Hayatımda hiç yurtdışına çıkmadım. Böyle bir hevesimde yok ama bir subay olarak, şerefli bir subay olarak yurtdışı çıkış yasağımın kaldırılmamasını anlamıyorum. Adalete inanmak, güvenmek istiyorum. Sizlere inanmak, güvenmek istiyorum" diye konuştu.

"BİZE BU KOMPLOYU KURANLAR GERÇEK ÇETECİLERDİR"

Tutuksuz sanık Albay Hüseyin Hançer, "Hakkımda 2 kez ağırlaştırılmış müebbet isteniyor. Ben deniz subayıyım. Ben yalandan anlamam. Terörist yada çeteci hiç değilim. Bize bu komployu kuranlar gerçek çetecilerdir. Suçlamaları kabul etmiyorum, beraatımı talep ediyorum" şeklinde konuştu.

YAZDIĞI KİTAPLARI HEYETE SUNDU

Tutuksuz sanıklardan kurmay Albay Ali Türkşen de cezaevinde neler yaşadığını anlattığı 2 kitabını mahkemeye heyetine sunarak, "Neler yaşadığımızı öğrenin. Ben artık buralara gelip gitmek istemiyorum. Biz artık beraat etmek istiyoruz. Bizim ne çektiğimizi anlamak istiyorsanız, biz 3,5 yıl hapislikte neler çektik bu kitaplarda var. 2010 yılı Nisan ayında 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin karşısına çıktığım gibi geldim üzerimde takım elbise vardı. Son duruşmada üzerimde kot pantolon ve tişört vardı. Bizi bu duruma getiren yargılamaya yapan 12. Ağır Ceza Mahkemesi'dir. 25 Aralık operasyonlarından sonra daha önce isimlerini zikrettiğimiz emniyet mensuplarının hepsi şimdi hapiste. Kazım Aksoy'un buraya getirilerek tanık olarak dinlenmesini istiyorum" diye konuştu.

YARGILAMA SÜRESİNCE 7 CENAZE...

Tutuksuz sanık Yarbay İbrahim Levent Olcaner ise yargılama sırasında babasını, kardeşini kaybettiğini toplam 7 cenazelerinin olduğunu belirterek, yargılamanın bir an önce bitmesini ve celselerin daha kısa aralıklarla yapılmasını istedi.

Söz verilen diğer tutuksuz sanıklar da yurtdışına çıkış yasaklarının kaldırılmalarını ve beraatlerini talep etti. Sanıklardan sonra söz alan sanık avukatları da davayla ilgili delillerin toplanmasını ve sanıkların yurtdışına çıkış yasaklarının kaldırılmasını talep etti. Mahkeme arar kararını açıklamak üzere duruşmaya ara verdi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Poyrazköy Davası Yeni Mahkemesinde Görülmeye Başlandı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement