Pozantı'daki "Çilek Tutan Kınalı Eller" Projesi - Son Dakika
Yerel

Pozantı'daki "Çilek Tutan Kınalı Eller" Projesi

Pozantı\'daki "Çilek Tutan Kınalı Eller" Projesi

Proje dışında dağıtılan fideler sayesinde 35 dekar alanda çilek bahçesi oluşturuldu.

10.09.2014 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pozantı ilçesinde yürütülen "Çilek Tutan Kınalı Eller" Projesi devam ediyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen " Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi" kapsamında Karakışlakçı mahallesinde geçen yıl uygulamaya başlanan projede hazırlanan çilek bahçeleri ve ürünler görücüye çıktı.

Pozantı kaymakamı Orhan Altun, düzenlenen törende, bu güzel günü herkesin hafızalarına kazınacağını belirterek, Karakışlakçı'da ciddi bir çilek üretiminin olmasının kendilerini memnun ettiğini kaydetti. Altun, "Çilekle başlayan bu girişimin farklı ürünlerle de devam etmesini diliyoruz. Kadınlarımızı bu gibi projelerle sürekli desteklemeye hazırız" dedi.

Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık  Müdürü Hamit Aygül de projenin geçen yıl mahalledeki 5 kadın çiftçiye 25 bin lira bedelle birer dekarlık alanda uygulandığını, bu yıl da Karakışlakçı'dan 3, Kamışlı Mahallesi'nden de 2 kadın çiftçi olmak üzere toplam 10 kadın çiftçiye 10 dekar alanda çilek bahçesi kurulduğunu söyledi.

Bölgeden yoğun talep karşısında proje dışında da diğer çiftçilere 110 çilek fidesi verildiğini ifade eden Aygül, "Projeden faydalanmayanlara da verdiğimiz fidelerle 23 çiftçimiz 25 dekar çilek bahçesi kurmuştur. 2014 yılında toplam 35 dekar alan çilek bahçemiz olmuştur" diye konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim ve Yayımlar Dairesi Kırsal Alanda Kadın Çalışmaları Koordinatörü Nimet Kaleli de projeyle kadınların hayata bakış açılarını değiştirmek, özgüvenleri ve toplumdaki değerlerinin farkında olmalarını sağlamanın amaçlandığını belirtti.

Kadın Çiftçiler adına konuşan Havva Yetkin, daha önce meyve ve sebze yetiştiriciliği yaptıklarını belirterek, projeyle kendilerini geliri daha iyi olan çilek yetiştirmeye özendiren herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından katılımcılar çilek bahçelerini gezdi, katılımcılara yetiştirilen çilekler ikram edildi.

Törene İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ufuk Yörük, Pozantı Belediye Başkan Vekili Adil Çakmakcı, Pozantı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Burçin Gençel ile davetliler katıldı. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Pozantı'daki 'Çilek Tutan Kınalı Eller' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement