Pozantı Yibo'da "Tübitak Bilim Fuarı" Sergisi - Son Dakika
Yerel

Pozantı Yibo'da "Tübitak Bilim Fuarı" Sergisi

Pozantı Yatılı Bölge Ortaokulu’nda (YİBO), bilim kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla ''TÜBİTAK Bilim Fuarı'' sergisi düzenlendi.

05.05.2014 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pozantı Yatılı Bölge Ortaokulu'nda (YİBO), bilim kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla   "TÜBİTAK Bilim Fuarı" sergisi düzenlendi.

Okul bahçesinde düzenlenen serginin açılışı, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Milli Eğitim Müdürü Fuat Özkan, Şube Müdürü Ali Erdoğan, Pozantı Halk Eğitim Müdürü İbrahim Atila Canöz, Okul Müdürü Bayram Dalbay, Proje Yürütücüsü Songül Karakuş, okul öğretmenleri ve öğrencilerin katılımıyla yapıldı.

Karakuş,  saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan etkinlikte, bilgi üretiminin, çevrede olup bitenleri merak ederek, merak edilenleri araştırarak ve araştırma sonuçlarını paylaşarak gerçekleştiğini söyledi.

Bilim fuarları sergilerinin temel amacının, öğrencilerin bilimle buluşmasını, bilime ve bilimsel düşünceye ilgi duymasını sağlamak olduğunu belirten Karakuş, sergide öğrenciler tarafından yapılan 33 projenin yer aldığını kaydetti.

Etkinliğe katılanlar, daha sonra sergilenen eserleri inceledi. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Pozantı Yibo'da 'Tübitak Bilim Fuarı' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement