Preveze Deniz Zaferi'nin 477'nci Yıl Dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü - Son Dakika
Yerel

Preveze Deniz Zaferi'nin 477'nci Yıl Dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü

Preveze Deniz Zaferi'nin 477'nci yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü, Erdek Mayın Filo Komutanlığında düzenlenen törenle kutlandı.

28.09.2015 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Preveze Deniz Zaferi'nin 477'nci yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü, Erdek Mayın Filo Komutanlığında düzenlenen törenle kutlandı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'nun mesajının okunmasıyla devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Deniz Teğmen Yavuz Selim Akın yaptı. Akın, dünya deniz harp tarihinde çok önemli bir yeri olan Preveze Deniz Zaferi'nin Osmanlı İmparatorluğu'nun Doğu Akdeniz'deki egemenliğinden sonra orta ve batı Akdeniz'de de askeri ve ticari egemenliğini kesinleştirdiğini söyledi. Ayrıca Preveze Deniz Savaşı'nın dünya tarihinde geçen en büyük deniz savaşları içinde yer aldığını belirtti.

Konuşmanın ardından Erdek Mayın Filo Komutanlığına ait Hisarcık, Amasra ve Akçay isimli mayın gemileri ziyarete açıldı. 30 kişilik Kapıdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ziyaretlerin ardından Mayın Filo Komutanı Tuğamiral Gökhan Polat ile yemek yedi, program sonrasında öğrencilere Filo Komutanlığına ait şapka hediye edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Preveze Deniz Zaferi'nin 477'nci Yıl Dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement