Preveze Deniz Zaferi'nin yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü ÇANAKKALE - Son Dakika
Güncel

Preveze Deniz Zaferi'nin yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü ÇANAKKALE

Preveze Deniz Zaferi\'nin yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü ÇANAKKALE

Preveze Deniz Zaferi'nin yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü ÇANAKKALE

27.09.2013 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Preveze Deniz Zaferi'nin yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü - ÇANAKKALE

Preveze Deniz Zaferi'nin yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü

- Kutlamalar kapsamında Çanakkale ile Balıkesir'de ziyarete açılan askeri gemiler, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü

BALIKESİR/ÇANAKKALE (AA) - Preveze Deniz Zaferi'nin yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü dolayısıyla Çanakkale ile Balıkesir'de ziyarete açılan askeri gemilere, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kutlamalar kapsamında Çanakkale Deniz Müzesi Komutanlığına ait iskelede bağlı bulunan "TCG-Nusret" mayın gemisi ile dün Bozcaada iskelesine gelen "TCG-Karabiga" ve Gökçeada'ya yanaşan "TCG-Kumkale" isimli karakol botları, ziyarete açıldı. Gemilerde görevli askerler ve rütbeli personel, ziyaretçilere gemiler hakkında bilgi verdi. "TCG-Nusret" içerisinde yer alan simülasyon cihazlarıyla ziyaretçilere Çanakkale Savaşları anlatıldı.

Gökçeada'daki "TCG-Kumkale", Kaymakam Muhittin Gürel ve Belediye Başkan Vekili Dursun Atmaca tarafından gezildi.

"TCG-Karabiga" gemisi de Kaymakam Abdulgani Mağ, Belediye Başkanı Mustafa Mutay, İlçe Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı Recep Karaçam, İlçe Emniyet Amiri Başkomiser Mustafa Yaşar, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Mehmet Çağıl ile adada yaşayan gaziler ve yakınları tarafından ziyaret edildi.

Öte yandan "TCG-Karabiga"nın denize indirilişinin 2. yılı, gemi komutanı Deniz Kıdemli Yüzbaşı Levent Fisunoğlu ve protokol üyeleri tarafından pasta kesilerek kutlandı. Ziyarete katılanlar, askeri gemiler önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

- Balıkesir

Erdek Mayın Filo Komutanlığına ait "TCG Sapanca", Bandırma, "TCG Erdek" ise Marmara Adası iskelelerinde ziyarete açıldı. Bayraklarla süslenen gemiye, sabah saatlerinden itibaren vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Gemiyi gezen ziyaretçilere, Preveze Deniz Zaferi ve hücumbot hakkında askeri personel tarafından bilgi verildi.

Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, 6. Jet Hava Üs Komutanı Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Uğur Balkış da askeri gemiyi gezdi.

Etkinlikler kapsamında, TCG Sapanca gemisinin komutanı Deniz Yüzbaşı Oktay Sepetçi de Belediye Başkan Vekili Tolga Tosun'u ziyaret etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Preveze Deniz Zaferi'nin yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü ÇANAKKALE - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement