PROF. AZİZ SANCAR MEDİPOL'DE! - Son Dakika
Advertorial

PROF. AZİZ SANCAR MEDİPOL'DE!

PROF. AZİZ SANCAR MEDİPOL\'DE!

Nobelli Türk araştırmacı, REMER laboratuvarlarını ziyaret edecek.

19.05.2016 17:09  Güncelleme: 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
İlandır

Türkiye'nin hücresel görüntüleme alanında en önemli araştırma merkezi olan Medipol Üniversitesi Rejeneratif ve Restoratif Tıp Araştırmaları Merkezi (REMER), DNA onarımı hakkındaki bilimsel çalışmasıyla 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü alan Prof. Aziz Sancar'ı ağırlıyor. Sancar, yarın (20 Mayıs Cuma) saat 11.30'da, Medipol Üniversitesi Kavacık Kampüsünde yer alan REMER laboratuvarlarında incelemelerde bulunacak.

Hücrelerin hasar gören DNA'ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmaları ile 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü kazanan Prof. Dr. Aziz Sancar Medipol Üniversitesi'ni ziyaret ediyor. Sancar, yarın (20 Mayıs Cuma) saat 11.30'da, Medipol Üniversitesi Kavacık Kampüsünde yer alan REMER laboratuvarlarında incelemelerde bulunacak. Prof. Sancar'a, Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın ile REMER Müdürü Prof. Dr. Gürkan Öztürk eşlik edecek.

Yerli grip aşısının kapısı REMER'de aralandı!

Medipol Üniversitesi'nin prestij merkezlerinden REMER, sinir sistemi ve kardiyovasküler sistem başta olmak üzere hasarlanmış ve işlevini yitirmiş doku ve organların yenilenmesine yönelik alanında öncü olacak araştırmalara ev sahipliği yapıyor. Hücre kültürü, moleküler biyoloji, genomik, biyoinformatik, proteomik, dental, biyomedikal, elektrofizyoloji, ileri mikroskopi, farmakoloji, analtik kimya ve deney hayvanları laboratuvarlarından oluşan kompleks bir yapı olan REMER, Türkiye'nin en aktif laboratuvarlarından biri olarak öne çıkıyor. REMER, vücutlarında hasara uğramış ya da kopmuş bir bölgeyi tamir edebilme kabiliyetleri ile tanınan çok özel bir canlı türü olan aksolotlara da ev sahipliği yapıyor. Bünyesinde nitelikli pek çok araştırmacıyı istihdam eden REMER'de yerli aşı üretiminden kök hücre tedavilerine ve enfeksiyon etkenlerinin erken teşhisi için kullanılabilecek kitler üretilmesine kadar bir çok proje halihazırda hayata geçirilmiş durumda.

BİLGİ VE İLETİŞİM İÇİN:
Ömer ÇAKKAL

Mobil: 0533 293 00 75
Ofis: 0216 681 51 00 (Dahili: 5366)
Medipol Üniversitesi Kavacık Yerleşkesi
Kavacık Mah. Ekinciler Cad. No:19/ Kavacık Kavşağı, Beykoz - İSTANBUL

Son Dakika Advertorial PROF. AZİZ SANCAR MEDİPOL'DE! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement