Prof. Dr. Ayhan Atasever Hakkındaki İddiaları Kabul Etmedi - Son Dakika
Yerel

Prof. Dr. Ayhan Atasever Hakkındaki İddiaları Kabul Etmedi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Veteriner Fakültesi 17’inci mezuniyet töreninde, öğrencileri kasıtlı olarak dersten bıraktığı iddiası ile protesto edilen Pataloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Atasever, hakkındaki iddiaları kabul etmedi.

23.06.2016 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Veteriner Fakültesi 17'inci mezuniyet töreninde, öğrencileri kasıtlı olarak dersten bıraktığı iddiası ile protesto edilen Pataloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Atasever, hakkındaki iddiaları kabul etmedi.

Konuyu Yargı'ya taşıdığını belirten Prof. Dr. Ayhan Atasever, öğrencilerden Nuri Güngör'ün, mezuniyet töreninde, kendisi ile ilgili iddialarını, önceden tasarlanmış, iftira ve hakaret dolu iddialar olarak değerlendirdi. Mezuniyet töreninin, şahsını linç ve karalama kampanyasına dönüştürüldüğünü ifade eden Prof. Dr. Ayhan Atasever, "Törenden sorumlu yetkililerin özellikle de Fakülte Dekanının göz yumması sonucu kasıtlı ve temayüllere aykırı olarak mezun olmayan tamamen başarısız olan öğrenciler adına konuşma metni önceden kontrol edilmeyen ya da göz yumularak konuşturulduğu anlaşılan görsem tanımadığım Fakültemiz öğrencisi Nuri Güngör'ün yaptığı kışkırtıcı konuşma ile velilerin ve veli olup olmadığı şüpheli meçhul kişilerin de taraf olması sonucu belki orada olsam linç edilmemin söz konusu olacağı kamera kayıtlarındaki tabloya bakılınca şu an can güvenliğimin olmadığı anlaşılacaktır. Bu durumun önceden tasarlanmış bir kumpas olduğu gayet açıktır." diye konuştu.

"İDDİALAR İFTİRA"

Mezuniyet töreninde hakkında iddiada bulunan öğrenci Nuri Güngör'ün, pataloji anabilim dalı tarafından verilen bir dersten bütünlemede geçtiği, Özel Pataloji 1 dersinden yapılan ara sınavdan 9 puan aldığını ve final sınavına girmediğini söyleyen Prof. Dr. Ayhan Atasever, daha önce hakkında açılan davaların da olmadığını vurguladı. Tüm iddiaların kendisine mobbing uygulamak için yapıldığını dile getiren Prof. Dr. Ayhan Atasever, "Mezun olan bir öğrencinin BİMER'e yaptığı asılsız hakaret ve iftira içeren bir mail sonucu husumetli olduğum eski Üniversite Rektörlüğü destekli Veteriner Fakültesi Dekanlığı marifetiyle tarafıma soruşturma açılmış ve uyarı cezası verilmiştir. Burada vahim olan tablo görevlilerin ve soruşturmacıların hiçbir güncel delil ve belge olmadan 2012 yılında gerçekleşen bu olayla ilgili 2006 tarihli eski belgeleri güncelmiş gibi sunmalarıyla görevlerini kötüye kullanmalarıdır. Bu durum idari yargı kararıyla belgelenmiştir ve uyarı cezası iptal edilmiştir." dedi.

Öğrencilerin 8 kişinin dersten geçtiği iddiasının da, Dekanlık tarafından, anabilim dalından baraj dersini veremeyen öğrencilerin diğer dersleri geçememesi ile ilgili olarak uygulanan ön şart uygulamasından kaynaklandığını söyleyen Prof. Dr. Ayhan Atasever, bir diğer iddiadaki, "Bizi kendi açtığı yaz okuluna mecbur bıraktı" ifadesinin iftira olduğunu kaydetti.

"HAKKIMDA KORUMA TALEBİM BULUNMAKTADIR"

Prof. Dr. Ayhan Atasever, fakülteden mezun olamayan öğrencilerle ilgili istatistiklere bakıldığında, öğrencilerin, Doğum ve Jinekoloji, Suni Tohumlama, Farmakoloji-Toksikoloji, Dahiliye, Cerrahi, Histoloji ve Emriyoloji derslerini de geçemediklerini ifade etti. Prof. Dr. Ayhan Atasever, söz konusu karalama kampanyalarının, anabilim dalı başkanlığı uhdesinin, dört yıl sonra kendisine verilmesinden kaynaklandığını iddia etti ve sözlerini şöyle tamamladı:

"Provokasyon amaçlı hakkımda iftiralarda bulunan Nuri Güngör ve muhtemel destekçileri ve bunlardan özellikle mezuniyet töreninden sorumlu kişiler, Facebook Veteriner Hekim Tartışma Platformu Kapalı grubunda bu konuda hakaret ve iftira içerikli yorum yapan kişiler ile bu sitede olayın videosunu yayınlayan kimliği meçhul kişilerin 'Hocayı bize teslim edin' şeklindeki ifadeleri kamera kayıtlarında gayet açık bulunmaktadır. Veteriner Fakültesi mezuniyet töreninde, doğrudan ve yazılı-görsel basın yoluyla işlenen nefret suçuyla ilgili önceden üniversite öğrencisi temsilcisinden aldığım ölüm tehdidi ve son olarak da 13.05.2016 tarihinde arabama tekerleklerini kesmek suretiyle yapılan saldırı nedeniyle benim ve ailemin can güvenliğinden endişeliyim. Bu nedenle uygun görüldüğü takdirde Kayseri Cumhuriyet Savcılığından koruma talebim bulunmaktadır. Ayrıca şüpheli sorumlular hakkında Veteriner Fakültesi Dekanlığı, ERÜ Rektörlüğü ve Kayseri Cumhuriyet Savcılığına gerekli müracaatlar tarafımdan yapılmıştır." - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Prof. Dr. Ayhan Atasever Hakkındaki İddiaları Kabul Etmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement