Prof. Dr. Aykut Gül: "İçimizdeki Gizli Kahramanlar Açığa Çıktı" - Son Dakika
Yerel

Prof. Dr. Aykut Gül: "İçimizdeki Gizli Kahramanlar Açığa Çıktı"

Prof. Dr. Aykut Gül: "İçimizdeki Gizli Kahramanlar Açığa Çıktı"

15 Temmuz gecesi paralel devlet yapılanması tarafından gerçekleştirilen başarısız kalkışmanın ardından sert tavrını ortaya koyan Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, nöbeti bırakmıyor.

22.07.2016 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15 Temmuz gecesi paralel devlet yapılanması tarafından gerçekleştirilen başarısız kalkışmanın ardından sert tavrını ortaya koyan Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, nöbeti bırakmıyor.

Adana Valiliği civarında toplanan ABTÜ akademik ve idari personeli, Rektör Prof. Dr. Aykut Gül'ün liderliğinde İstasyon Meydanına kadar yürüdü. Darbe karşıtı pankartlar ve sloganlarla alana ulaşan ABTÜ korteji burada halk sevgisi ile karşılandı.

İstasyon Meydanında oluşturulan platformda halka seslenen ABTÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Gül, üniversitelerin artık halkın arasında, halkla bütünleşmiş kurumlar olduğunu söyledi. Prof. Dr. Gül, "Darbeye karşı hep birlikte ayakta duruyoruz. Geçmişte bazı üniversiteler darbeye destek veriyorlardı. Ankara'ya otobüslerle darbeye destek için giden hocalar gördük. Bu başarısız kalkışma girişiminin en önemli sonuçlarından biri de farklı görüşleri ayırt etmeksizin her kesimin bir araya gelip tek güç olmasıdır. Her ideolojik kesimden vatandaşımız ortak bir tepki ortaya koymuştur. Üniversitelerimiz de Cumhuriyet tarihinin en büyük tepkisini koyarak ortak bir bildiri yayınladılar. ABTÜ de 15 Temmuz'dan bu yana tepkisini en sert şekilde göstermiştir. 200'e yakın üniversitemiz var ve darbe karşıtı seslerin daha yüksek sesle çıkması gerekiyor. YÖK Başkanımızın önderliğinde Gazi Meclisimizi ziyaret ederek bombalanan noktalarda yaşanan vahim durumu gözlemledik" şeklinde konuştu.

İçinde bulunduğumuz durumda herkesin tarafını net bir şekilde belli etmesi gerektiğine vurgu yapan Prof. Dr. Gül, "Böyle bir durumda gri kalamazsınız, ya beyazsınızdır ya da siyah. Sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiği gibi bitaraf olursanız bertaraf olursunuz. Bu kalkışma bizlere gösterdi ki; içimizde yaşayan gizli kahramanlar açığa çıktı. Her gün medyadan farklı bir kahramanlık hikayesi dinliyoruz. Birey olarak tankın karşısına çıkıp, tişörtüyle tankın egzozunu tıkayarak durduran insanlarımız var. Görüyoruz ki imanın olduğu yerde imkan da vardır. Eskiden darbelerle ezanlar susardı, şimdi şükür ki ezanlarla darbeler susturuluyor" ifadelerini kullandı.

"Bizler bilimin neferleriyiz"

ABTÜ'nün yeni kurulmuş bir üniversite olduğunu belirten Prof. Dr. Aykut Gül, şöyle devam etti:

"Bizler bilimin neferleriyiz. Ama üniversite olarak sadece bilim üretmeyeceğiz, sadece eğitim vermeyeceğiz, sadece sanayi işbirliği yapmayacağız, bunlar zaten bizlerin asli görevleri. Asıl görevimiz ise bu tür toplumsal olaylarda halkın yanında, içinde, önünde olmaktır. Bizlerin akademisyen olarak toplumu yönlendirmesi gerekiyor. Bu hain kalkışmada en büyük önderlik Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından gösterilmiştir. Bununla birlikte, milletimizin güçlü iradesi, dik duruş sergileyen hükümetimiz, kahraman polisimiz ve askerimiz, belki de ilk defa bu kadar birlikte hareket eden medyamız, darbe girişiminin ilk anından itibaren darbeye hep birlikte karşı duran siyasi partilerimiz bu kalkışmanın başarısız olmasını sağlamıştır. İlan edilen Olağanüstü Hal durumu halkın yanında, darbenin karşısında olan bir karardır ve gereklidir. Bazı ülkeler kendi olağanüstü hal durumlarını uzatırken Türkiye'yi eleştiriyorlar. Bu tutuma anlam vermek mümkün değil. Ayrıca kalkışmada şehit olan akademik camiamızdan Prof. Dr. İlhan Varank hocamıza ve diğer tüm şehitlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum. Aziz milletimiz; tankların, helikopterlerin, uçakların önünde dik durmuş ve hain kalkışmayı önlemiştir. Bir kez daha milletimizin iradesi önünde saygıyla eğiliyorum" şeklinde sözlerini tamamladı.

Konuşmasının ardından eşi Aysun Gül ile birlikte Adana halkını selamlayan Prof. Dr. Gül, halkın sevgisi ve ilgisi ile platformdan ayrılarak nöbete devam etti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Prof. Dr. Aykut Gül: 'İçimizdeki Gizli Kahramanlar Açığa Çıktı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement