Prof. Dr. Coşkun: Referans noktası olabilecek bir merkez - Son Dakika
Güncel

Prof. Dr. Coşkun: Referans noktası olabilecek bir merkez

Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, "Tüm sportif faaliyetlerde referans noktası olabilecek ve herkesin başvurabileceği bir merkez haline geldi" dedi.

02.05.2016 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Gür ve Prof. Dr. Cahit Bağcı, Genel Sekreter Ercan Eroğlu, GAÜN Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda düzenlenen törenle, sportif performans test laboratuvarı ve uygulama merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

Açılıştaki konuşmasında sözlerine terörü kınayarak başlayan Rektör Prof. Dr. Coşkun, "Dün iki polisimizin şehit edilmesi, 23 polis ve vatandaşımızın yaralandığı kötü, menfur bir canlı bomba saldırısıyla tüm şehrimiz birdenbire sarsıldı. Terörün bu korku salmasına, insanlarımızı şehit etmesine elbette çok canımız sıkılıyor, çok üzülüyoruz, yüreğimiz kanıyor ama şunu bilmek lazım ki; bu milleti bu şehri, gençleri, insanları kimse ne topla ne tüfekle ne terör saldırılarıyla esir alamamış, alamayacaktır. Dimdik ayaktayız, yıkılmadık, yıkılmayacağız. Beraberlik, kardeşlik duyguları içerisinde birbirimize dayanışmayla terörü kendi karanlık dünyasında, havzasında boğacağız, ona inanıyoruz" diye konuştu.

Beden eğitimi, spor ve konservatuar gibi bölümlerin üniversitelerin dışarıya bakan ara yüzleri olduğunu belirten Prof. Dr. Coşkun, bir yandan nitelikli, güzel öğretmen adayı, konservatuarda müzik sevdası, spor sevdası gençler yetiştirmeye çalışıp bir yandan da üniversitelerin tanınmasına, sosyal sportif atmosferine hizmet eden çok önemli okullar olduğunu söyledi.

Hem konservatuara hem de beden eğitimi ve spor yüksekokuluna ellerinden gelen desteği vermeye çalıştıklarını ifade eden Prof. Dr. Coşkun konuşmasını şöyle sürdürdü: "Burada çok kötü bir barakada, içinden su damlayan binalarda bir beden eğitimi ve spor yüksekokulu hizmet verirken, bugün güzel ve birçok imkanları olan bir binaya ayrıca kampüs içerisinde de kendi amaçlarına hizmet edebilecek birçok alana kavuşmuş oldu. Değerli hocalarınızın da katkılarıyla siz gençlerin nice başarılara imza attığını görüyoruz. Buraya çok güzel bir laboratuvar kuruldu, sportif performans test laboratuvarı hem de uygulama alanı olarak birçok cihazların bulunduğu bir laboratuvar. Gaziantep'te veya bölgede sportif performans test laboratuvarı olarak referans laboratuvarı, en iyisi. Tüm sportif faaliyetlerde referans noktası olabilecek ve herkesin başvurabileceği bir merkez haline geldi. O itibarla emeği geçen herkese teşekkür ediyor, siz gençlerin hepinizin gözlerinden öperek bütün yüreğimle kutluyorum."

Başarılı sporcular ödüllendirildi
Laboratuvar açılışı sonrasında Rektör Prof. Dr. Coşkun, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Gür ve Prof. Dr. Cahit Bağcı, Genel Sekreter Ercan Eroğlu tarafından çeşitli spor dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Prof. Dr. Coşkun: Referans noktası olabilecek bir merkez - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement