Prof. Dr. Erdem Gürsan'a TÜBİTAK Bilim Ödülü - Son Dakika
Güncel

Prof. Dr. Erdem Gürsan'a TÜBİTAK Bilim Ödülü

Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Analitik Kimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. K. Arzum Erdem Gürsan, Sağlık Bilimleri alanında 2015 yılı "TÜBİTAK Bilim ödülü"nün sahibi oldu.

31.07.2015 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege Üniversitesi'nin 60. Yılında ödülün sahibi olmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Prof. Dr. K. Arzum Erdem Gürsan"Üniversitemizin 60. yılını, aynı zamanda Fakültemizin 40.yılını kutladığı 2015 yılında, "TÜBİTAK Bilim Ödülü"nü üniversitemize ve fakültemize getirmekten dolayı büyük bir mutluluk ve onur duyuyorum. TÜBİTAK Bilim Ödülü'nün ülkemiz ve kurumum adına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

Prof. Dr. K. Arzum Erdem Gürsan, "Nanomalzemelere dayalı tekli ve çoklu ölçüme dayalı elektrokimyasal biyosensör ve aptasensör teknolojilerinin geliştirilmesi ve nükleik asitler, ilaç, protein ve bazı hastalıklara ait biyobelirteçlerin analizlerine yönelik uygulamaları" konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları" nedeniyle Bilim Ödülü'ne layık görüldüğünü belirtti.

Çalışma konularından kısaca bahseden Prof. Erdem Gürsan şunları söyledi:

"Geliştirdiğimiz elektrokimyasal biyoalgılayıcı sistemler (biyosensörler), sağlık, gıda, çevre ve savunma sanayinde çeşitli ilaçlar, proteinler, nükleik asitler, biyobelirteç, biyotehdit edici türlerin analizinde kullanılabilecek. Günümüzde elektrokimyasal biyosensörlerin sağlık, biyomedikal, gıda ve savunma alanının yanı sıra, çevresel ve endüstriyel örnek analizlerinde uygulamaları da mevcut. Kullanılan method, diğer methodlara kıyasla kullanımı çok daha pratik ve düşük maliyetli olup, hızlı ve seçimli bir şekilde, nükleik asit (DNA, RNA), aptamer ve bunların hedefi olacak tür (hedef nükleik asit, ilaç, protein, patojen, toksin) ile etkileşimini tayin etmekte ve özellikle az miktarda örnekle de çalışmayı mümkün kılmaktadır. Nanomalzemelere dayalı elektrokimyasal biyoalgılayıcı sistemler, çok az miktarda örnek ile hasta başında kullanıma uygun veya gıda ve çevre analizlerine yönelik sahada uygulamaya dönük"tek kullanımlık tanı kitleri ile entegre çipler"şeklinde hedeflenmektedir."

TÜBİTAK Bilim Kurulu tarafından 2015 yılında 4 Bilim Ödülü, 1 Özel Ödül ve 13 Teşvik Ödülü verildi.

Ülkemizde yaptığı çalışmalarla bilime uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunmuş hayattaki bilim insanlarına verilmekte olan Bilim Ödülü için 2015 yılı ödül miktarı 50.000 TL, altın plaket ve ödül beratından oluşuyor. Bilim Ödülü sahiplerine ayrıca araştırma desteği de veriliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Prof. Dr. Erdem Gürsan'a TÜBİTAK Bilim Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı
    23:48 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı

    Hüseyin Başkadem'in yönettiği 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin ikinci gününde, Suk Dörtlüsü Quartet sahne aldı. Prag Sahne Sanatları Akademisi'nden gelen sanatçılar, çello, viyola ve keman enstrümanlarıyla seçkin eserlerini seslendirdi. Başkadem, konserde yaptığı konuşmada, dünyada keman ailesinden 4 enstrümanı bir arada çalabilen çok az grubun olduğunu belirtti ve Suk Dörtlüsü Quartet'in festivale üçüncü kez katıldığını söyledi.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı
    23:23 Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı

    Bingöl'ün Merkeze bağlı Yelesen köyünde doğa yürüyüşü yapan 4 kişi, tırmandıkları kayalık alandan inemeyince 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım istedi. AFAD İl Müdürlüğü ekipleri, bölgeye sevk edilerek yaptıkları çalışma sonucu 4 kişiyi bulunduğu yerden kurtardı.


Advertisement