Prof. Dr. Gözler Hakkındaki Hakaret Davalarında Karar - Son Dakika
Güncel

Prof. Dr. Gözler Hakkındaki Hakaret Davalarında Karar

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç ile Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı ve Anayasa Mahkemesi Üyesi Özgüldür'e hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan UÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gözler'in beraatine karar verildi.

22.01.2015 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Gözler, "Örnekleriyle Usulsüz Alıntı Sorunu" adlı kitabında Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ile Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı ve Anayasa Mahkemesi Üyesi Serdar Özgüldür'e basın yoluyla hakaret ettiği iddiasıyla açılan davalardan beraat etti.

Bursa 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Kemal Gözler ve avukatı Cankat Taşkın ile Haşim Kılıç'ın avukatı Oğuz Büyüktanır hazır bulundu.

Karar öncesi son savunmasını yapan Gözler, önceki duruşmada verdiği ifadeyi aynen tekrarladığını belirterek, beraatini talep etti.

Büyüktanır ise Gözler'in beyanlarına katılmadıklarını dile getirerek, onun cezalandırılmasını istedi.

Hakim Mete Eser, davaya konu cümlelerde hakaret unsuruna rastlanmadığını ifade ederek, Gözler'in beraatine karar verdi.

Gözler, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, adaletin yerini bulduğuna inandığını söyledi.

Davalardan beraat ettiğini anlatan Gözler, "Böylece Haşim Kılıç ve Serdar Özgüldür hakkındaki iddialarımın doğru olduğu mahkeme huzurunda ispatlanmış oldu" dedi.

Bir gazetecinin, "Kılıç hakkında karşı bir dava açacak mısınız?" sorusu üzerine Gözler, "Açıklamam bu kadar" yanıtını verdi.

Bursa Baro Başkanı Ekrem Demiröz ise söz konusu karar ile en azından bu davalarda ifade özgürlüğünün cezalandırılmadığını gördüklerini belirtti.

Karardan mutluluk duyduklarını bildiren Demiröz, "Zaten hocamın da yaklaşımında böyle bir suç unsuru olmadığını biliyorduk. Mahkeme de bunu doğruladı, kanıtladı ve hocam beraat kararı aldı" diye konuştu. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Prof. Dr. Gözler Hakkındaki Hakaret Davalarında Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement