Prof. Dr. Güvenç: "Bizim Bu Konulardan Bir Ders Çıkarmamız Gerekiyor" - Son Dakika
Güncel

Prof. Dr. Güvenç: "Bizim Bu Konulardan Bir Ders Çıkarmamız Gerekiyor"

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, FETÖ'nün darbe girişiminden ders çıkarılarak eğitim sisteminin gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

26.07.2016 22:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, FETÖ'nün darbe girişiminden ders çıkarılarak eğitim sisteminin gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Güvenç, üniversitenin konferans salonunda düzenlenen "Milli İradeye Saygı ve Sahip Çıkma" etkinliğinde yaptığı konuşmada, darbe girişiminin başarılı olması durumunda Türkiye'nin çok ağır faturalar ödeyeceğine işaret etti.

Bu süreçte askerin yıpratılmaması ve asıl suçluların tespit edilip yargı önüne çıkartılması gerektiğini söyleyen Güvenç, "Bizim bu konulardan bir ders çıkarmamız gerekiyor. Bu eğitim sistemini gözden geçirmemiz lazım. Bir F-16 pilotun yetişmesi için büyük paralar harcanıyor. Ama o yetiştirdiğiniz pilot ne yapıyor, TBMM'yi bombalıyor. Adam tıp fakültesini bitiriyor gidip PKK'ya destek verip dağa çıkıyor. Eğitim sitemimizde bu olayların sorgulanması lazım. Neden böyle insanlar yetişiyor sorgulamamız lazım." diye konuştu.

"Türk basını başarılı sınav verdi"

Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat da birlik binasında düzenlediği basın toplantısında, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

Özgür medya ve tarafsız basının demokrasiler için hayati önem taşıdığını vurgulayan Polat, Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi tarihindeki en büyük badirelerden birini atlattığını belirtti.

Türk basınının darbenin savuşturulmasında hayati rol oynadığını dile getiren Polat, "Gözü dönmüş FETÖ şebekesi, 15 Temmuz gecesi Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızmış hücreleriyle Amerikan destekli bir darbe girişimine kalkıştı. Milletin vergileriyle alınan tankları, uçakları ve silahları millete karşı kullanmaktan çekinmeyen bu hainler, kritik kamu binalarının yanı sıra, gelişmelerden vatandaşları haberdar eden yayın kuruluşlarını da hedef aldı." dedi.

Polat, darbe girişimi sırasında şehit olanlar arasında basın mensupları da bulunduğunu anımsattı.

Türk basınının geçmiş dönemlerin aksine 15 Temmuz gecesi başarılı bir sınav verdiğini kaydeden Polat, "Türk basını 15 Temmuz sınavını geçti. Halkımızın darbe girişimine karşı verdiği destansı mücadeleyi, Çanakkale Zaferi'ne benzetiyorum. Allah inşallah bu musibeti hayra çevirir ve ülkemizin tüm kurumlarına sirayet eden bu virüs bir an önce temizlenir." dedi.

Prof. Dr. Güvenç: "Bizim Bu Konulardan Bir Ders Çıkarmamız Gerekiyor"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Prof. Dr. Güvenç: 'Bizim Bu Konulardan Bir Ders Çıkarmamız Gerekiyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement