Prof. Dr. H. Rıdvan Yurtseven, Slow Food Toplantısındaydı - Son Dakika
Yerel

Prof. Dr. H. Rıdvan Yurtseven, Slow Food Toplantısındaydı

Prof. Dr. H. Rıdvan Yurtseven, Slow Food Toplantısındaydı

İstanbul'da düzenlenen toplantıya Batman Üniversitesinden Prof. Dr. H. Rıdvan Yurtseven ve Hasankeyf Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Ramazan Çiçek de katıldı.

18.02.2016 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Slow Food Türkiye Toplantısı Gerçekleşti

İstanbul'da düzenlenen Slow Food toplantısına Lideri Batman Üniversitesinden Prof. Dr. H. Rıdvan Yurtseven ve Hasankeyf Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Ramazan Çiçek de katıldı.

Merkezi İtalya'da olan ve iyi-temiz-adil gıda ilkelerine dayalı bir felsefeyi savunan Slow Food Organizasyonu'nun Türkiye Convivium Liderleri Şile-İstanbul'da toplandı.

Toplantıya International Slow Food Genel Sekreteri Paolo Di Croce ve International Slow Food Balkanlar Direktörü Michele Rumiz katıldı.

Toplantıda Slow Food Türkiye'nin geleceğe yönelik projeleri tartışıldı.

Slow Food Hasankeyf Convivim Lideri Batman Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. H. Rıdvan Yurtseven ve Hasankeyf Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Ramazan Çiçek, Slow Food Hasankeyf Conviviumu'nu temsilen toplantıya katıldı.

Yurtseven, Hasankeyf Conviviumu'nun faaliyetleri hakkında bir sunum yaptı. Toplantı sonunda alınan kararlardan biride; Hasankeyf'e ait geleneksel gıda ürünlerinden bazılarının Slow Food Ark of Taste kaydedilmesi oldu.

Konuyla ilgili çalışma Prof. Dr. H. Rıdvan Yurtseven tarafından hızla tamamlanarak, International Slow Food'a sunulacak.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Prof. Dr. H. Rıdvan Yurtseven, Slow Food Toplantısındaydı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement