Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu Rusya Hukuk Akademisi Yayın Kurulu Üyesi Oldu - Son Dakika
Güncel

Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu Rusya Hukuk Akademisi Yayın Kurulu Üyesi Oldu

Prof.Dr. Haluk Kabaalioğlu, Rusya Federasyonu "Rus Hukuk Akademisi"nin bilimsel yayın organı "Hukuk Kültürü" dergisi yayın kurulu üyesi oldu.

16.04.2014 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Haluk Kabaalioğlu, Rusya Federasyonu "Rus Hukuk Akademisi"nin bilimsel yayın organı "Hukuk Kültürü" dergisi yayın kurulu üyesi oldu.

Geçtiğimiz yıllarda Moskova Lomonosov Üniversitesi, Rusya Federasyonu Yasama ve Mukayeseli Hukuk Enstitüsü, Kazan Federal Üniversitesi, Samara Hukuk Enstitüsü gibi kuruluşların düzenlediği seminerlere katılan Kabaalioğlu, aynı zamanda ABD (SEALS) Amerikan Hukuk Fakülteleri Birliği Uluslararası Komisyonu üyesi de oldu.

İstanbul, New York-Columbia ve Brüksel üniversitelerinden mezun olan Kabaalioğlu, Virginia Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Fulbright profesörü ve Floransa'da Avrupa Üniversitesi'nde Jean Monnet Fellow olarak birer yıl çalıştı. Marmara Üniversitesi AB Enstitüsü'nün dokuz yıl kurucu müdürlüğünü de yapan Kabaalioğlu, 1998-2002 tarihleri arasında Brüksel'de Türkiye'nin AB nezdinde Daimi Temsilciği görevi esnasında Brüksel Üniversitesi CERIS Uluslararası ve Stratejik Araştırmalar Merkezi'nde ders verdi. Yurt dışında altmışdan fazla üniversitede ders veren, dört yıl İstanbul Sanayi Odası Genel sekreterliği yapan Kabaalioğlu, Lefke Avrupa Üniversitesi rektörlüğünde de bulundu.

2009 yılından bu yana yönetiminde görev aldığı Avrupa Hukuk Fakülteleri Birliği ELFA nın Yönetim Kurulu Başkanlığını da üstlenen Kabaalioğlu, Avrupa Hukuk Fakülteleri Birliği'nin Genel Kurulu'nun Nisan 2015 tarihinde İstanbul'da Yeditepe Üniversitesi' nde yapılmasını kararlaştırdı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu Rusya Hukuk Akademisi Yayın Kurulu Üyesi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement