Prof. Dr. Hüseyin Okutan Kalp Damar Ameliyatlarında Robotik Dönemi Anlattı - Son Dakika
Yerel

Prof. Dr. Hüseyin Okutan Kalp Damar Ameliyatlarında Robotik Dönemi Anlattı

Prof. Dr. Hüseyin Okutan Kalp Damar Ameliyatlarında Robotik Dönemi Anlattı

Korkuteli Belediyesi ve Medical Park Antalya Hastane Kompleksi işbirliğiyle düzenlenen toplantıda ‘Kalp Damar Ameliyatlarında Yeni Dönem”’i anlatan Prof. Dr. Hüseyin Okutan, kalp ameliyatlarının artık robotik cihazlarla el değmeden yapıldığını söyledi.

16.08.2016 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Korkuteli Belediyesi ve Medical Park Antalya Hastane Kompleksi işbirliğiyle düzenlenen toplantıda 'Kalp Damar Ameliyatlarında Yeni Dönem"'i anlatan Prof. Dr. Hüseyin Okutan, kalp ameliyatlarının artık robotik cihazlarla el değmeden yapıldığını söyledi.

Korkuteli Belediyesi Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıda Prof. Dr. Hüseyin Okutan, koltuk altından küçük kesi ameliyatı, endovasküler (damar içi) ve endoskopik (kameralı) küçük kesili damar ameliyatlarının yanı sıra yeni dönem kalp ameliyat yöntemlerini anlattı. Ameliyat öncesi hastayla konuşup nasıl bir yöntem izleyeceklerine birlikte karar verdiklerini belirten Prof. Dr. Okutan, "Klasik yöntem ameliyatlarda önceden bir ameliyat için 15-20 santimlik bir alanda çalışıyorduk. Yeni robotik aletlerin gelişmesiyle şimdi en fazla 2.5 santimlik küçük bir yer açılıyor. Kapalı damar ameliyatlarında endoskopik aletle bacaktan giriş yapılıyor ve cerrahi yollarla damar yakılıp işlem el değmeden bitiriliyor" diye konuştu.

Robotik cihazlar kullanılıyor

Yeni dönem kalp ameliyatlarında robotik cihazlarla göğüs açılmadan yapılmaya başlanan ameliyatlara da değinen Prof. Dr. Okutan, "Göğüs açılmadan göğüs altı çizgisinden küçük bir delikten girilerek tıkalı damarı görüp, stent takıyoruz, anjiyo yapıyoruz. Daha çok kapalı damar rahatsızlıklarında kullanılan sistem yeni yeni kalp ameliyatlarında da kullanılmaya başladı. Ayrıca bacakta damarın geçtiği yeri boydan açmak yerine bacağın belirlenen bir yerinden küçücük giriş yapıp, damarı endoskopik cihazlarla büyük izlere neden olmadan tedavi edebiliyoruz" şeklinde konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Prof. Dr. Hüseyin Okutan Kalp Damar Ameliyatlarında Robotik Dönemi Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement