Prof. Dr. Mim Kemal Öke'nin Babası Toprağa Verildi - Son Dakika
Kültür Sanat

Prof. Dr. Mim Kemal Öke'nin Babası Toprağa Verildi

İstanbul Ticaret Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi, yazar Prof. Dr. Mim Kemal Öke'nin babası, iş adamı Yılmaz Ali Öke, son yolculuğuna uğurlandı.

09.08.2016 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Ticaret Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi, yazar Prof. Dr. Mim Kemal Öke'nin babası, iş adamı Yılmaz Ali Öke, son yolculuğuna uğurlandı.

Atatürk'ün ünlü doktoru Mim Kemal Öke'nin oğlu olan Yılmaz Ali Öke, öğle vakti Ataşehir Mimar Sinan Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından, Ümraniye Ihlamurkuyu Mezarlığı'na defnedildi.

Törende taziyeleri kabul eden Öke'nin oğlu Prof. Dr. Mim Kemal Öke, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının kendine mahsus bir insan olduğunu belirterek, "Hayattan keyif almasını çok severdi. Zevkini de çıkardı. O kadar güzel baktı ki hayata. 83 yıllık bir ömrü oldu." dedi.

Annesinin son iki yıl süren rahatsızlığında, babasının annesine baktığını kaydeden Kemal Öke, "Hiçbirimize benzemiyordu. Ölümden hiç korkmazdı. 'Benim yerim orada belli' derdi. Allah rahmet eylesin. Çok güzel yemek pişirirdi. Gezdi. Dedemin mirasını yedi. Helal hoş olsun. İyi ki yaptı. Mekanı cennet olsun." diye konuştu.

Törene katılan Yılmaz Ali Öke'nin sınıf arkadaşı Gürbüz Kadirbeyoğlu ise Öke ile Galatasaray Lisesi'nde tanıştıklarını anlatarak, çok yakın sıra arkadaşı olduklarını söyledi.

Kadirbeyoğlu, Yılmaz Ali Öke'nin çocukken 'yaramaz' olduğuna işaret ederek, "Çok samimiydi. İçtendi ve eşi kaç senedir ciddi rahatsızlık geçiriyordu. Ali onu kurtarmak için bin parçaya böldü. Çok deli dolu bir insandı. Çok müşterek yaramazlıklarımız vardı. Kavga etmeyi severdi ama kalbi çok temiz bir insandı. Hemen barışır küs duramazdı. " ifadelerini kullandı.

Cenaze törenine Prof. Dr. Mim Kemal Öke'nin eşi Neval Öke ile oğlu Alihan Öke de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Prof. Dr. Mim Kemal Öke'nin Babası Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement