Prof. Dr. Necmettin Erbakan Beykoz'da Anıldı - Son Dakika
Yerel

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Beykoz'da Anıldı

Eski Başbakanlardan Milli Görüş hareketinin kurucusu ve lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 4. yıl dönümünde Beykoz Belediyesi tarafından düzenlenen programla anıldı.

27.02.2015 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Başbakanlardan Milli Görüş hareketinin kurucusu ve lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 4. yıl dönümünde Beykoz Belediyesi tarafından düzenlenen programla anıldı.

Beykoz Belediyesi tarafından isminin verildiği Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde düzenlenen program, Erbakan'ın hayatındaki kesitlerden derlenen bir film gösterimi ile başladı. Ardından gerçekleşen anma panelinde, 28 Şubat süreci ile merhum Erbakan'ın siyaset, fen ve ilim dünyasına katkıları konuşuldu.

Moderatörlüğünü gazeteci yazar Ekrem Kızıltaş'ın yaptığı panele, Yeni Akit Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu, Devlet eski Bakanı Hasan Aksay ve eski Milletvekili Kahraman Emmioğlu konuşmacı olarak katıldı. Panele Beykoz'un yanı sıra diğer ilçelerden gelen vatandaşlar da katıldı. Katılımcılar, panel öncesinde Prof. Dr Necmettin Erbakan"ın yaşamının farklı zamanlarını konu alan fotoğraflardan oluşan sergiyi gezme imkanı da buldu.

"BUGÜN YAŞANAN GÜZELLİKLERDE ERBAKAN HOCA'NIN KATKISI VARDIR"

Necmettin Erbakan'ın sadece Türkiye değil, dünya ülkelerinde de hayırla yad edileceğini belirten gazeteci yazar Ekrem Kızıltaş, "Erbakan Hoca'yı hayırla yad etmenin yanında, hayatını, hayatı boyunca süren mücadelelerini ve bu mücadelelerin aslında bütün İslam alemini nereden nereye taşıdığını da insanların öğrenmesini ve bir tür emanet olarak bıraktığı Milli Görüş davasının da sürdürülmesi noktasında geçmişten ders alınması gereken bir zaman" diye konuştu.

Erbakan'ın sadece vefat yıl dönümlerinde değil, sürekli olarak incelenen, neler yaptığı, niçin yaptığı konularında kafa yorulan ve hakkında cilt cilt eserler düzenlenen bir isim olmasını arzuladığını sözlerine ekleyen Kızıltaş, "Geriye baktığımızda Erbakan Hoca'nın Türkiye'yi gerçekten dönüştürdüğünü ve bu ülkenin kendi ayakları üzerinde durabilecek bir vaziyet hazırladığını görüyoruz. Bugün yaşadığımız güzelliklerde kendisinin şüphesiz ki büyük bir payı vardır. Bir kez daha rahmetle anıyoruz kendisini" ifadelerini kullandı.

"ERBAKAN HOCA İBADETLERİNE ÇOK DÜŞKÜNDÜ"

Necmettin Erbakan ile uzun yıllar arkadaşlık yapmış olan Devlet eski Bakanı Hasan Aksay ise Erbakan'ın birçok konuda duyarlı biri olduğuna vurgu yaptı. Aksay, "Hoca, ibadetlerine çok düşkündü. Mesela biz ilk Milli Nizam'ı kurduğumuz zamanlarda öyle lokantalara filan gitmek yoktu. Teşkilatımıza fazla yük olmamak için peynir ekmek yenilecek hep derdi. Otelde yatılmasına da karşıydı, teşkilat ödeyecek o parayı diye evlerde yatılsın diyordu. Evler de o zamanlar çok müsait değildi, genellikle misafir odasını boşaltıp, ikimiz misafir odasında beraber yatardık. Hoca, gündüz sabahtan akşama kadar yorulurdu. O yorgunlukla bile kalkar gece namazı kılardı. Milletimizin gönül zenginliği büyük. O sebeple Erbakan Hoca her yerde anılıyor" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Prof. Dr. Necmettin Erbakan Beykoz'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement