Prof. Dr. Nihat Hatioğlu ve İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu, Vatan Caddesi'nde Demokrasi Nöbeti Tutan... - Son Dakika
Güncel

Prof. Dr. Nihat Hatioğlu ve İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu, Vatan Caddesi'nde Demokrasi Nöbeti Tutan...

Prof. Dr. Nihat Hatioğlu ve İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu, Vatan Caddesi\'nde Demokrasi Nöbeti Tutan...

Prof. Dr. Nihat Hatioğlu ve İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu, Vatan Caddesi’nde demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara hitap etti.

24.07.2016 03:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Prof. Dr. Nihat Hatioğlu ve İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu, Vatan Caddesi'nde demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara hitap etti.

Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde vatandaşların demokrasi nöbetine Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ve İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu dualarıyla destek verdi. 15 Temmuz günü bir imtihana tabi olduklarını ifade eden Döngeloğlu," 15 Temmuz Cuma akşamı Allah bu aziz milleti imtihan etti. Bizimle namaz kılan, secde eden, tespih çeken ne abdestli şeytanlar varmış kendi halkına ihanet eden. Ama namazda beraber olamadığımız, siyasi parti görüşlerinde beraber olamadığımız insanlarla meğer biz milletmişiz. Solcumuzda sağcımızda, ülkü kardeşlerimizle, alperenlerle, Alevilerle, Sünnilerle, Kürtlerle, Türklerle, Araplarla, Çerkezlerle şu bayrağın altında biz bir milletmişiz. Allah'a sonsuz hamdolsun" ifadelerini kullandı.

Büyük devletlerin kurmuş olduğu bütün dengelerin bozulduğunu vurgulayan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu," Anadolu üzerinde büyük bir tezgah var. Bir akşam birdenbire namluların halka döndüğünü, tankların halka doğru yürüdüğünü gördük. Dehşet verici bir hadiseydi. Çünkü bizim ordumuz şerefli bir ordu. Ama orada yuvalanmış bazı insanlar, bu ülke tarihinde, bu ülke insanında hiç hak etmediğimiz bir dehşetle karşılaştık. Yüce Allah bu millet üzerinde tuzak kuranların, tuzaklarını başlarına geçirsin. Allah Anadolu toprağını, bütün ülkemizi muhafaza etsin. Sizin sokaklara çıkmanız, sokağa hakim olmanız daha doğrusu yumruğunu vurmanız, bütün büyük kurumların kurmuş olduğu, büyük devletlerin kurmuş olduğu bütün dengeleri Allah'ın izniyle bozdunuz. Oyunları bozdunuz, Allah hepinizden razı olsun. Hangi dini anlayış bu insanların hayatını kastetmeyi emreder. Nasıl bir fetva verilebilir. Hangi hasta anlayış böyle bir fetva verebilir. Bu fetvayı, bu izni verenler elbette iki cihanda da rezil olmaya mahkümdurlar" diye konuştu.

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ve İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu vatandaşlara yaptıkları konuşmalarının ardından darbe teşebbüsü sırasında hayatını kaybedenler için dua etti. İki hoca tarafından yapılan dualara vatandaşlar eşlik etti. Fatih Belediyesi, Vatan Caddesi'nde demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara her gün 10 bin sandviç ve meyve suyu, 15 bin adet ekmek ve çorba, 5 bin şişe limonata, 20 bin şişe su ikram etti. Bunun yanı sırada vatandaşların tuvalet ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri 20 adet kabin wc'ninde hizmete sunulduğu öğrenildi. Vatandaşların Vatan Caddesi'nde ki demokrasi nöbeti sürüyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Prof. Dr. Nihat Hatioğlu ve İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu, Vatan Caddesi'nde Demokrasi Nöbeti Tutan... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı
    00:01 Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı

    Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'u Baykar'da ağırladı. Bayraktar, Kurum ile yapılan görüşmeyi sosyal medya hesabından paylaşarak, İstanbul'un geleceği için hayal edilen projeleri dinlediklerini belirtti. Kurum ise Baykar'ın milli teknoloji hamlesinin lokomotifi olduğunu vurgulayarak, Bayraktar ile yapılan görüşmenin kendisine ilham verdiğini ifade etti.

  • Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı
    23:53 Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 5 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansla Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi
    23:43 Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'in Gönen ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İnce, Gönenlilere hitap ederek diğer partilerin seçim propagandalarında projelerinden bahsetmediğini iddia etti ve Memleket Partisinin Türkiye için üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.

  • Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu
    23:43 Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu

    Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Kosova'ya gerçekleştirdiği ziyarette Kosova yetkilileri, Türk toplumu ve iş insanlarıyla görüşmeler gerçekleştirdi. Ayrıca Osmanlı'nın üçüncü padişahı I. Murad'ın türbesini ziyaret etti ve NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü Komutanı ile görüştü. Serim, ziyaretini TİKA'nın iftar programıyla tamamladı ve yarın Prizren ve Mamuşa belediyelerini ziyaret edecek.

  • Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır
    23:42 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır

    Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, seçim tedbirleri ve güvenlik çalışmaları ile ilgili toplantı düzenledi. Toplantıda, oy kullanılacak okullarda görev yapacak personel ve güvenlik uygulamaları hakkında bilgi sunumları yapıldı. Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtti.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız
    23:35 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Kazandığımız başarıları daha geliştirmek ve nihayetinde terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız. Kahraman Mehmetçiğin yürüttüğü operasyonlar, teröristlerin bu coğrafyadan tamamen yok olması için aralıksız sürecek.


Advertisement