"Çocuklarımıza Namaz Kılmayı Öğretelim" - Son Dakika
Güncel

"Çocuklarımıza Namaz Kılmayı Öğretelim"

"Çocuklarımıza Namaz Kılmayı Öğretelim"

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu "Çocuklarımıza namaz kılmayı öğretelim. Uyuşturucu kullanan değil, Allah'ı seven ve Allah'ı bilen çocuklar yetiştirin" dedi.

02.07.2014 17:02  Güncelleme: 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar'da vatandaşlara seslenen ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, "Çocuklarımıza namaz kılmayı öğretelim. Uyuşturucu kullanan değil, Allah'ı seven ve Allah'ı bilen çocuklar yetiştirin" dedi.

İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Bağcılar Meydanı Ramazan Etkinlik Alanı'nda düzenlenen sohbet programında "Bağışlanma Ayı Ramazan" konulu konuşma yaptı. Ramazan ayında insanların birbirlerinin kusurlarını ve hatasını aramaması gerektiğini belirten Prof. Hatipoğlu, Soma'daki maden faciası ile ilgili Bağcılar'da yaptıkları programın büyük ilgi gördüğünü ifade etti. Bağcılar'dan Soma'daki şehitler için dualar yükseldiğini kaydeden Prof. Hatipoğlu, "Allah'ın razı olduğu bir nesil yetiştirmeyi Allah bizlere nasip etsin" dedi.

Her türlü engele rağmen ülkemizdeki gençler arasında Allah sevgisinin büyüdüğünü ifade eden Prof. Dr. Hatipoğlu, Allah'ın insanlardan razı olmasının önemine vurgu yaptı. Peygamber Efendimiz'in (s.a.v), savaş döneminde zengin ve yoksul sahabelerden yardım istediğini hatırlatan Prof. Hatipoğlu, bütün sahabelerin elinde ne varsa yardıma koştuğunu söyledi. Sahabelerin fedakar ve samimi insanlar olduğunu anlatan Prof. Hatipoğlu, onlardan ders alınması gerektiğini kaydetti. Hazreti Ömer'in, her zaman en çok yardımı getiren Hazreti Ebubekir'den daha çok yardım getirmek istediğini belirterek şöyle dedi: "Hazreti Ömer diyor ki, 'elimde ne varsa yarısını getirdim, ortaya serdim beklemeye başladım. Ebubekir'i bekliyordum. Çünkü o her seferinde beni geçiyordu. Ben, 'bu kez malımın yarısını getirip onu geçeyim' dedim. Biraz sonra Hazreti Ebubekir yularından tuttuğu develerle geldi. Elinde olanın tümünü getirmişti. Hazreti Peygamber'in (s.a.v) yanına geldi oturdu."

Peygamber Efendimiz'in (s.a.v), Cebrail Allah'ın, 'Ben Ebubekir'den razıyım, o benden razı mı" mesajını getirdiğini söylediğini de anlatan Prof. Hatipoğlu, mübarek zatın bu haberi aldığında keyfinden çevresinde dönmeye başladığını kaydetti. Allah'ın kulundan razı olmasının önemine de vurgu yapan Prof. Hatipoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dostluk birlik beraberlik niçin azaldı? Biz böyle değildik. Günah karşısında yüzümüz kızarırdı. Allah bize Hz. Hasan, Hz. Hüseyin gibi evlatlar nasip etsin."

"ALLAH'I BİLEN ÇOCUKLAR YETİŞTİRİN"

Medineli bir adamın abdest aldıktan sonra mescide gitmek için adım attığı sırada iki çocuğu fark ettiğini belirten Prof. Hatipoğlu, 13 yaşındakinin, 'amca senden bir ricam var. Abdest aldığını gördük. Bizi izler misin, hangimiz doğru abdest alıyoruz." dediğini anlatan Prof. Hatipoğlu, çocuklar abdest aldıktan sonra, adamın, "Çocuklar sizleri izledim. Benden daha doğru ve güzel abdest alıyorsunuz. Sizin adınız ne?" diye sorduğunu anlattı. Çocuklardan birinin, "Benim adım Hasan o da kardeşim Hüseyin" dediğini belirten Hatipoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Adam, çocukların Peygamber Efendimiz'in (s.a.v), torunları olduğunu öğrenince ağlayarak, 'Siz saçı sakalı ağarmış bir adamı incitmeden abdest almayı öğrettiniz. Allah sizden razı olsun' diye konuşuyor."

Ailelere evlatlarına sahip çıkmaları ve onları topluma faydalı çocuklar olarak yetiştirmeleri tavsiyesinde bulunan Prof. Hatipoğlu, "Çocuklarımıza namaz kılmayı öğretelim. Uyuşturucu kullanan değil, Allah'ı seven ve Allah'ı bilen çocuklar yetiştirin" diye konuştu. Prof. Hatipoğlu konuşmasının ardından davetlilerle dua etti.

Programın sonunda Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Prof. Hatipoğlu'na teşekkür plaketi sundu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Çocuklarımıza Namaz Kılmayı Öğretelim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı
    17:38 Karabük'te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı

    Karabük'te Yeşil Mahalle'de oynayan 2 yaşındaki Ömer Ali A, dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten düştü. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralanan çocuk, ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

  • Almus Kaymakamı Emre Çömen, masa tenisi birincisi öğrencileri ziyaret etti
    17:37 Almus Kaymakamı Emre Çömen, masa tenisi birincisi öğrencileri ziyaret etti

    Almus Kaymakamı Emre Çömen, Küçük Kızlar Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması'nda birinci olan Çevreli Şehit Abdullah Eymur Ortaokulu öğrencilerini ziyaret etti. Çömen, öğrencilerle masa tenisi oynayarak hediyeler verdi. Ayrıca, Kaymakam Çömen, Ataköy, Çevreli ve Kınık Belediye Başkanlarını da ziyaret ederek başarılar diledi.

  • İki inatçı sürücü Bahçelievler yan yol girişindeki bariyerlere böyle sıkıştı
    17:35 İki inatçı sürücü Bahçelievler yan yol girişindeki bariyerlere böyle sıkıştı

    Bahçelievler'de E5'ten yan yola geçmek isteyen iki inatçı sürücü, birbirlerini beklemeyince araçlar bariyerlere sıkıştı. Olay saat 14.00 sıralarında Bahçelievler yan yol girişinde meydana geldi. Seyir halindeki iki inatçı sürücü, E5'ten aynı anda yan yola girmek istedi. Sabırsız sürücüler, birbirlerini beklemeyince iki araç, bariyerlere sıkıştı. Sürücülerin kendi imkanlarıyla sıkıştıkları yerden çıktığı araçlarda hasar meydana geldiği öğrenildi.

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    17:34 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da bir apartmanda meydana gelen olayda, Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak ağır yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yaşamını yitirdi. Şüpheli olarak aranan Meltem Z'nin eşi Serkan Z. polis tarafından yakalandı ve tutuklandı. Turgut D. ve Meltem Z'nin cenazeleri ikindi namazının ardından defnedildi.

  • Safranbolu'da kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı
    17:33 Safranbolu'da kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, sanayi tipi sigara sarma makinesi, 170 paket bandrollü tütün, 5 kilogram kıyılmış tütün, 50 bin dal bandrollü boş makaron ve 8 bin dal içi doldurulmuş makaron ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli M.T, hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Çorum'un Osmancık İlçesi'nde Aydınlatma Lambası Alev Aldı
    17:32 Çorum'un Osmancık İlçesi'nde Aydınlatma Lambası Alev Aldı

    Osmancık ilçesinde D-100, E-80 Karayolu kenarındaki aydınlatma lambası aniden alev alarak yanmaya başladı. İtfaiye ekipleri müdahale ederek yangını söndürdü.


Advertisement