Prof. Dr. Orhan Kural Erzurum'da Çevre Bilinci ve İsrafı Anlattı - Son Dakika
Yerel

Prof. Dr. Orhan Kural Erzurum'da Çevre Bilinci ve İsrafı Anlattı

Prof. Dr. Orhan Kural Erzurum\'da Çevre Bilinci ve İsrafı Anlattı

Prof.Dr.Orhan Kural Erzurum'da öğrencilerin çevre bilincini artırmak ve israfı azaltmak konusunda bilgilendirme semineri verdi.

14.05.2013 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Prof. Dr. Orhan Kural Erzurum'da öğrencilerin çevre bilincini artırmak ve israfı azaltmak konusunda bilgilendirme semineri verdi.

Erzurum Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansta öğrencilere israfın çok zararlı olduğunu anlatan Kural, israfı önlemek için dünyanın her yerinde konferans verdiğini söyledi. Kural, "Bu zamana kadar 256 ülkede 4 bin konferansa katıldım dünya rekoru bendedir. Geldiğim konferanslardan bir kuruş para almıyorum. Babam Milli Eğitim Müdürüydü o öldükten sonra onun kıyafetleriyle hayatımı sürdürdüm israf olmasın diye. Tüketim topluluğu adına yapacağım konferanslar devam edecek. Herkes kafasını yastığa koyduğu aman kendine şu soruyu sorması gerek bugün toplumsal sorumluluk için ne yaptım. Bunu kendinize sorar düşünürseniz siz kazanırsınız. Norveç'te konferans vermeye gittim Norveç dünyada en çok sivil toplum kuruluşunun bulunduğu ülkedir. 4 milyon nüfusuna rağmen zenginde bir ülkedir. Yeni doğan her bir çocuğun ayda bin dolar petrol geliri var. Ona rağmen dünyada en çok dernek üyesi olan ülkedir. Herkes sorumluluğunu bilir ama insanlar oturup salakça dizileri izliyorsunuz, futbol maçlarını izliyorsunuz fakat derneklere üye olup faydalı iş yapmak istemiyorlar. Dünyayı artık hızla tükettiler. Geçen gün İstanbul Teknik Üniversitesi'ne (İTÜ) salak bir çocuk geldi Justin Bieber olmaz olası. Kanadalı salak bir çocuk için bütün üniversite kilitlendi. Bütün sınavlar iptal oldu. 14 yaşındaki kızlar İTÜ'yü bastılar. İTÜ önemli bir üniversitedir. Pasaportunu bile vermedi ben olsaydım pasaportunu vermeyen bir insanı uçağına bindirip geri gönderirdim ne işi var pasaportunu vermeyen bir insanın benim ülkemde. Giderken de şöyle dedi: 'Türk kızları ter kokuyor' işte biz böylelerine değer veriyoruz ve bizim sırtımızdan para kazandı. Dünyada 6 milyon ekmek çöpe gitti. Afrika'da 2 çocuk açlıktan öldü. Müslümanlık sadece Cuma namazında camilerde boy göstermekle olmaz" dedi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Prof. Dr. Orhan Kural Erzurum'da Çevre Bilinci ve İsrafı Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement