Prof. Dr. Özdağ: Bakireler 5 Bin Liraya Alınıp Satılıyor - Son Dakika
Güncel

Prof. Dr. Özdağ: Bakireler 5 Bin Liraya Alınıp Satılıyor

Prof. Dr. Özdağ: Bakireler 5 Bin Liraya Alınıp Satılıyor

Prof. Dr. Ümit Özdağ, Almanya'da katıldığı bir konferansta Suriye ve Irak'tan gelen mülteciler için "Bakireler, 5 bin lira'ya alınıp satılıyor" ifadesini kullandı.

01.12.2014 14:23  Güncelleme: 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir konferansa katılmak üzere Almanya'da bulunan 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ Duisburg'ta çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kendisine yöneltilen Suriye ve Irak'tan gelen mülteciler ile ilgili sorulara Ümit Özdağ, "Uluslararası standartlar sınıra 70 kilometre mesafede misafir edilmesini öngörüyor. Ama Türkiye'de her yere dağıldılar. Ayrıca kim olduğuna bakılmadan Türkiye vatandaşlık kimliği veriliyor. Mülteci alırken doğru dürüst bir planlama yapılmadığı için, Ağustos ayında kadınları bir aylık bebeği ile dilendiriyorsunuz. En kötüsü de bakireler, 5 bin lira'ya alınıp satılıyor. Köy düzeyine inen bu planlamayla bu duruma gelindi" ifadelerini kullandı.

"CHP CİDDİ OY KAYBINA UĞRAYABİLİR"

Vatandaşlardan gelen soruları yanıtlayan Özdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Tunceli ziyaretini şu sözlerle değerlendirdi: "Bahçeli'nin Tunceli ziyaretini oldukça önemsiyorum. Gelecekte Van'a belki de Hakkari ve Diyarbakır'a giderse de onun için de dua ederiz. Zira Güney Doğu Anadolu'da devletten ümidini kesmiş, Türkiye Cumhuriyeti bölgeden çekiliyor, bizi PKK'nın eline bırakıyor diye düşünenlere büyük bir umut oldu, bunu gördüm. Bu da çok önemli. Bölgedeki gelişmelerden dolayı MHP'nin genel oylarında bir yükselmenin olduğu zaten görüldüğünü söyleyebilirim. Ama bu yükseliş ne kadar olur ona bakacağız. Buna karşılık CHP'de ciddi oy kaybı yaşanabilir. Partideki ulusalcı olarak bilinen milletvekillerinin ayrılma durumu ve aday gösterilmeme ihtimalini göz önünde tutarsak MHP, CHP'den ciddi bir oy bekliyor. Ama MHP'ye CHP'den gelecek oy ise yaramıyor, MHP'ye gelmesi gereken oy vatansever olarak AKP'ye gitmiş olan kitle ve yeni oyların gelmesi önemlidir. CHP'nin de açılım sürecine destek vermesi 'neden Deniz Baykal kaseti çıktı?' sorusunu akla getiriyor. Baykal, yüzde 25 kemik oylarla milli muhalefeti temsil ediyordu."

"ATATÜRK SEVGİSİ ARTIYOR"

"Atatürk büstleri yakılıyor, silinmek mi isteniyor?" diye soran bir vatandaşa "Atatürk sevgisi azalmıyor, giderek çoğalıyor. Bunu milli bayramlarda ki tepkilerden çok net görüyoruz. Ne kadar baskı yapılırsa Atatürk'e olan sevgi ve bağlılıkta o kadar arttığını görüyoruz. Alparslan Türkeş vefatından bir saat öncesinde katıldığı bir düğünde, en son siyasal demeci rahmetli Atatürk ile ilgilidir. Ayrıca Türk tarihinde asla unutulmayan Bilge Kağan 1270 yıl önce öldürüldü ve hala ismini hatırlıyor ve adını çocuklarımızın adına veriyoruz. 1270 yıl sonra Recep Tayyip Erdoğan'ı, Abdullah Gül'ü ve Ahmet Davutoğlu'nu kim hatırlayacak' yanıtını veren Özdağ o sırada çalan bir telefon içinde, 'Telefon Ankara'dan değil de mi' Kesin o konuşmayı mı diyorlar?" dedi.

ÜMİT ÖZDAĞ KİMDİR?

2002 sonunda Diyanet İşleri Bakanlığı'na bağlı olarak kurulan ve dünya dinlerini stratejik bir bakış açısıyla inceleyen Diyanet Araştırmaları Merkezi'nin (DİYAM) kurucu başkanlığını üstlenen Prof. Dr. Ümit Özdağ, ayrıca 2002 yılından bu yana "Türkiye – Azerbaycan Dostluk Derneği" Genel Başkanı'dır. Ümit Özdağ, "Avrasya Dosyası" dışında aylık yayın organları olan "Stratejik Analiz", sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri için hazırlanan "Jeopolitik Gündem" ve Türk İktisadi Kalkınma Ajansı için "Avrasya Analiz" dergilerinin ve İngiltere'de Frank Cass yayınlarının yayınlandığı "The Review of International Affairs" dergisi ile "Ankara Paper" adlı kitap dizisinin editörlüğünü yürütmüş, ASAM başkanlığından ayrılmasını takiben bu görevlerinden ayrılmıştır.

2011 yılında törenle resmen MHP'ye katılmıştır.

Güvenlik birimleri, ordu-siyaset ilişkileri, terörizm, etnik sorunlar, Avrupa Birliği, Avrasya ve Orta Doğu konularında da çalışmalar yapmış olan Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın yayınlanmış atlı kitabı, dört tercüme kitabı, Avrasya Dosyası, Stratejik Analiz, Türk Yurdu, Yeni Çağ gibi değişik dergi ve gazetelerde yayınlanmış 200'ün üzerinde makalesi mevcuttur. Prof Dr. Ümit Özdağ İngilizce ve Almanca bilmektedir.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Prof. Dr. Özdağ: Bakireler 5 Bin Liraya Alınıp Satılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • ali veli deli: LAF OLSUN TORBA DOLSUN. . . 42 19 Yanıtla
  • yeterrr: Günah ya yalanın önde gideni namuslu insanlara kimsenin karıştığını sanmam mayası bozuk ise ona yapacak bir şey yok zaten seçim yaklaştı kazanamıyacaklarını bilen partilerin çırpınışları çamur at izi kalsın 10 10 Yanıtla
  • doğrucu davut: artık bizim kızların burnu bir karış havada evin varmı, araban varmı, sigortan varmı, paran varmı, pulun varmı gibi isteklerin sonu yok artık millet suriyeli kızlarla evleniyor bir araştırın bakalım evlenemeyen kaç tane erkek var bu ülkede kanayan bir yara haline geldi ülkeyi yönetenlerin haberi yok 12 4 Yanıtla
  • KAYAN1: doğru açıklama uyşturcu ile fuhuş işleyişinice yürüten pkk hesabına bakıyor 5 8 Yanıtla

Advertisement