Prof. Dr. Recep Kaymakcan Adaylığı'nı Açıkladı - Son Dakika
Yerel

Prof. Dr. Recep Kaymakcan Adaylığı'nı Açıkladı

Prof. Dr. Recep Kaymakcan Adaylığı\'nı Açıkladı

AK Parti Çorum milletvekili aday adayı Recep Kaymakcan, “Yeni Türkiye’nin yeni kültür ve medeniyet vizyonu çerçevesinde ilimize ve ülkemize hizmet etmek istiyorum” dedi.

17.02.2015 19:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Çorum milletvekili aday adayı Recep Kaymakcan, "Yeni Türkiye'nin yeni kültür ve medeniyet vizyonu çerçevesinde ilimize ve ülkemize hizmet etmek istiyorum" dedi.

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) eski Genel Müdürü Prof. Dr. Recep Kaymakcan, AK Parti'den Çorum milletvekili aday adaylığını açıkladı.

AK Parti Çorum İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Prof. Dr. Recep Kaymakcan, konuşmasına başlamadan önce Mersin'de korkunç bir cinayete kurban giden Özgecan Aslan'ın ailesine baş sağlığı dileyerek, bu vahşi cinayeti kınadığını açıkladı.

Uzun yıllar akademik camianın içinde olduğunu ve hep gençlerimizle birlikte olduğunu dile getiren Kaymakcan, gençlerin istek, beklenti, heyecan, sorunlarını yakinen gözlemleme ve dinleme fırsatını bulduğunu hatırlattı.

Ülkenin din ve değerler eğitimine yönelik politika geliştirme ve uygulama süreçlerine bilimsel katkı yapmaya çalıştığını anlatan Prof. Dr. Kaymakcan, üniversitedeki akademik çalışmalarımın yanı sıra sivil toplum örgütlerinde aktif olarak görev yaptığını belirtti.

2002 yılında Ensar Vakfı bünyesinde din ve değerler eğitimi alanında yayın, araştırma, bilimsel toplantılar düzenleme, öğrenci yetiştirme ve politika geliştirmeye katkı sağlamak hedefleri olan Değerler Eğitimi Merkezinin kurulmasına öncülük edip uzun yıllar danışmanlık yaptığını anlatan Kaymakcan, "Benzer konularla ilgili diğer STK'lara bilimsel destek vermeye çalıştım. 23 Mayıs 2013 tarihinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın takdirleri ile 400 bine yaklaşan üniversite öğrencisini barındıran ve milyonu aşan gencimize kredi ve burs sağlayan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'ne atandım. Vazife yaptığım dönemde, kurumda kız-erkek yurtları ayrılmış ve kurumun yurt kapasitesi tarihinin en yüksek seviyesine ulaşmıştır. Yine bu dönemde yurtların bir barınma yeri olmanın ötesinde, bir eğitim kurumu haline dönüşmesi için eğitim faaliyetlerine ağırlık verilerek yüzbinlerce üniversite öğrencisinin hem akademik hem de değer merkezli içeriklerle buluşması sağlanmıştır. Örneğin, yalnızca 2014-2015 öğretim yılı güz döneminde 18 binden fazla üniversiteli gencimiz yurtlarımızda Kuran-ı Kerim okumayı öğrendi. Bu fırsatı bize verdiği için, gençlerimize değerler eğitimi vermeyi nasip ettiği için Allah'a sonsuz şükürler olsun" dedi.

Şimdi yeni bir başlangıç için yola çıktıklarını, 7 Haziran genel seçimlerinde aday adayı olmak için Çorum'da olduğunu belirten Kaymakcan, toprağına, taşına, suyuna, insanlarına aşina olduğu bu şehirden aday olmanın kendisini hem heyecanlandırdığını, hem de gururlandırdığını belirterek, kiç kimseyi ötekileştirmeden bütün Çorumlulara hizmet etmek istediğini ifade etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun hedef olarak gösterdiği kültür ve medeniyet restorasyonunun gerçekleşmesi için gençlerin bu vizyona uygun yetişmeleri gerektiğine inandığını dile getiren Kaymakcan, "Üniversite hocalığı, sivil toplum çalışmaları ve bürokrasi sürecinde eğitim ve gençlerle ilgili elde ettiğim deneyimi yeni Türkiye'nin yeni kültür ve medeniyet vizyonu çerçevesinde milletvekili olarak siyasi alana taşıyarak ilimize ve ülkemize hizmet etmek istiyorum. Ayrıca milletvekili olduğum takdirde Mecliste sivil toplum kuruluşları ile yakın ilişki kurarak onların sesi olmaya çalışacağım. Hükümetimizin Çorum'da sürdürdüğü hizmet seferberliğine ve hemşehrilerimizin özlemlerinin gerçekleşmesine azami katkıyı sağlayacağım. Sahip olduğum birikim ve hassasiyetlerin AK Parti'nin vizyonuna ve misyonuna hizmet edeceğini düşünüyorum. Ben ve benim gibi birçok arkadaşımız bu süreçte adaylık başvurusu yapmaktadır. Bu anlamda partimizin daha da güçleneceği bir seçim olmasını diliyorum. Önemli olan ilimize ve ülkemize hizmet etmektir" dedi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Prof. Dr. Recep Kaymakcan Adaylığı'nı Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement