Prof. Dr. Rennan Pekünlü, Tahliye Oldu (2) - Son Dakika
Güncel

Prof. Dr. Rennan Pekünlü, Tahliye Oldu (2)

Prof. Dr. Rennan Pekünlü, Tahliye Oldu (2)

Pekünlü'süz KARŞILAMA TÖRENİ İzmir Ege Üniversitesi'nde türbanlı öğrencilerin şikayeti üzerine 'öğrenim özgürlüğünü engellediği' gerekçesiyle aldığı 2 yıl 1 aylık cezasının infazını tamamlayan Prof. Dr. Renan Pekünlü, sabah sessiz sedasız tahliye edildi.

16.04.2015 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pekünlü'süz KARŞILAMA TÖRENİ

İzmir Ege Üniversitesi'nde türbanlı öğrencilerin şikayeti üzerine 'öğrenim özgürlüğünü engellediği' gerekçesiyle aldığı 2 yıl 1 aylık cezasının infazını tamamlayan Prof. Dr. Renan Pekünlü, sabah sessiz sedasız tahliye edildi. Tahliyenin saat 14.00'te olacağını sanan CHP, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Balbay'a Özgürlük Girişimi Platformu ve Vardiya Bizde Platformu üyeleri, karşılama töreni yapmak amacıyla Foça Ceza İnfaz Kurumu önünde bir araya geldi. Pekünlü'nün evine döndüğünü öğrenen elleri çiçekli grup, karşılama törenini yine de gerçekleştirdi.

'Uzay Profesörünü Hapse Attık. Eller Marsa Gidiyor Biz Mars Olduk' yazılı pankart ardına geçen grup adına ilk olarak Balbay'a Özgürlük Girişimi Platformu Sözcüsü Gürol Saygı konuştu. Saygı, "Rennan Hoca'mız anayasaya dayalı görev yaptığı halde burada uzun bir süre ceza çekti. Bugün de hocamızı almak için geldik ama herhalde gösteri yapılmasını engellemek için erken saatlerde sessiz sedasız çıkarılmış. Adaletin bu mu dünya diyoruz. Bilim adamları habire içeri girip çıkıyor. Alkışlıyoruz" dedi.

Ardından konuşan ADD Foça Şube Başkanı Neşe Uprak, özgürlük kapısının erken açılmasıyla Rennan Pekünlü'nün ayrıldığını, ama onu gıyabında da olsa karşılamak için, ona sahip çıkmak için burada olduklarını söyledi. Uprak, "Hocamızı özgürlüğün kapısında karşılamak için buradayız. Atatürkçü, aydın bilim adamlarımıza şimdi sahip çıkma zamanıdır. Gün cumhuriyetin kuruluş felsefesine, milli egemenliğe, laik, üniter, sosyal hukuk devletine kararlılıkla sahip çıkma günüdür" diye konuştu. Açıklamanın ardından bir süre alkışlı tepki gösteren grup, sonra sessizce dağıldı.

Seyfi GÜL/FOÇA (İzmir), DHA) -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Prof. Dr. Rennan Pekünlü, Tahliye Oldu (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement